r
Nosalty Logó

Csirkeszárny fűszeres bundában

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Márti
Csirkeszárny fűszeres bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
wok
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 2262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 9043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 56% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1508 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    936.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    429 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    326 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3022.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    355 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 9043 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 56% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárnyakat tisztítás után szétvágjuk, és kissé besózzuk.
  2. Amíg áll a sóban, elkészítjük a bundát. Összekeverjük a mustárt, a kechupot, a keményítőt, a sót, a borsot, a paprikát, a tojást és a zúzott fokhagymát.
  3. Az olajat felforrósítjuk, és a szárnyakat ebben a szószban megforgatva kisütjük.
  4. Ha úgy érezzük, hogy még a hús nem sült át, de a bunda már ropogós, vegyük ki az olajból, és tegyük sütőbe, így fejezzük be a fűszeres csirkénk elkészítését.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13358
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Ajánló

Krumplipürével vagy csak zöldsalátával tálalhatjuk. A bundába bármilyen más fűszert tehetünk, attól függően milyen ízvilágot szeretnénk kihozni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és gyors étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...