r
Nosalty Logó

Csirkesaláta üvegben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
Csirkesaláta üvegben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3853.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 105 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A barna rizst a szokásos módon (háromszoros sós vízben) főzzük meg, illetve ha esetleg maradt korábbi ételből rizs/barna rizs, használjuk azt. Ha kész rizsünk van, akkor abból természetesen nem elég 60 g, hiszen ez a nyersen mért mennyiség, készen ennek kb. 2,5-3-szorosa kell. Várjuk meg, amíg a rizs kihűl.
  2. A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra, sóval, borssal (ill. ízlés szerinti fűszerezéssel, pl. gyömbérrel, kakukkfűvel stb.) fűszerezzük, majd kevés (~1 ek) olajon süssük-pirítsuk meg. (Ha van maradék húsunk korábbi ételből, ez a saláta egy tökéletes hasznosítása ennek a maradéknak.) Várjuk meg, amíg a hús kihűl.
  3. Készítsük el az öntetet: az olívaolajat, limelevet, szójaszószt, felvágott chili paprikát alaposan keverjük össze, a szójaszósz miatt nem szükséges az öntetet külön sózni. Ha nem szeretjük a szójaszószt, készíthetjük e nélkül is.
  4. A paradicsomot kockázzuk fel, a spenótleveleket szükség esetén mossuk és szárítsuk alaposan meg.
  5. A saláta összeállítása: Vegyünk egy befőttesüveget (legalább 500 ml-est), ebbe rétegezzük az összetevőket.
  6. Alulra öntsük a kész öntetet.
  7. Erre helyezzük azokat a hozzávalókat, amelyeket nem áztat el az öntet: a főtt/párolt barna rizst, a pirított csirkemellcsíkokat, a csemegekukoricát.
  8. Erre jöhet a felkockázott paradicsom és a spenótlevelek.
  9. Ügyeljünk arra, hogy a legfelső réteg és az üveg teteje között maradjon pár centi hely, hogy majd fogyasztás előtt össze tudjuk rázni. Jól zárjuk le az üveget.
  10. Közvetlenül fogyasztás előtt rázzuk össze alaposan a salátánkat, hogy az összetevők egymással és az öntettel is elkeveredjenek - és már fogyaszthatjuk is!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3358
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkesaláta üvegben
Bodon Judit dietetikus 31 recept

Munkanapokon nem mindig könnyű megoldani az egészséges ebédet, persze lehet rendelni is, de az előbb-utóbb unalmas, az elmúlt évek során számomra egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a legjobban akkor járok, ha magam készítem el otthon a másnapi ebédemet. Erre tökéletes megoldás pl. egy előre összeállítható, kiegyensúlyozott, teljes értékű salátakeverék, amely tartalmaz megfelelő mennyiségű és minőségű összetett szénhidrátot, fehérjét, élelmi rostokat - és nem utolsó sorban színes, izgalmas, ízletes és teljesen igény szerint személyre szabható. Ez a recept egy megoldás, lehet inspirációként is használni.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...