Csirkesaláta üvegben
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
60g barnarizs220 kcal
-
130g csirkemellfilé156 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
10g spenót2 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g víz0 kcal
Az öntethez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g limelé1 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
585
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
60g barnarizs220 kcal
-
130g csirkemellfilé156 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
10g spenót2 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g víz0 kcal
Az öntethez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g limelé1 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
585
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
10.7g barnarizs39 kcal
-
23.2g csirkemellfilé28 kcal
-
8.9g csemegekukorica8 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
17.8g paradicsom3 kcal
-
1.8g spenót0 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32.1g víz0 kcal
Az öntethez
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
0.5g limelé0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
105
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3853.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 3080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1323 micro
Összesen
585
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3853.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 3080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1323 micro
Összesen
585
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 459 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
105
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A salátához
-
60 g barnarizs
-
130 g csirkemellfilé
-
50 g csemegekukorica
-
1 ek olívaolaj
-
1 db paradicsom
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
180 ml víz
Az öntethez
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál szójaszósz
-
1 teáskanál limelé
Elkészítés
A salátához
- A barna rizst a szokásos módon (háromszoros sós vízben) főzzük meg, illetve ha esetleg maradt korábbi ételből rizs/barna rizs, használjuk azt. Ha kész rizsünk van, akkor abból természetesen nem elég 60 g, hiszen ez a nyersen mért mennyiség, készen ennek kb. 2,5-3-szorosa kell. Várjuk meg, amíg a rizs kihűl.
- A csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra, sóval, borssal (ill. ízlés szerinti fűszerezéssel, pl. gyömbérrel, kakukkfűvel stb.) fűszerezzük, majd kevés (~1 ek) olajon süssük-pirítsuk meg. (Ha van maradék húsunk korábbi ételből, ez a saláta egy tökéletes hasznosítása ennek a maradéknak.) Várjuk meg, amíg a hús kihűl.
- Készítsük el az öntetet: az olívaolajat, limelevet, szójaszószt, felvágott chili paprikát alaposan keverjük össze, a szójaszósz miatt nem szükséges az öntetet külön sózni. Ha nem szeretjük a szójaszószt, készíthetjük e nélkül is.
- A paradicsomot kockázzuk fel, a spenótleveleket szükség esetén mossuk és szárítsuk alaposan meg.
- A saláta összeállítása: Vegyünk egy befőttesüveget (legalább 500 ml-est), ebbe rétegezzük az összetevőket.
- Alulra öntsük a kész öntetet.
- Erre helyezzük azokat a hozzávalókat, amelyeket nem áztat el az öntet: a főtt/párolt barna rizst, a pirított csirkemellcsíkokat, a csemegekukoricát.
- Erre jöhet a felkockázott paradicsom és a spenótlevelek.
- Ügyeljünk arra, hogy a legfelső réteg és az üveg teteje között maradjon pár centi hely, hogy majd fogyasztás előtt össze tudjuk rázni. Jól zárjuk le az üveget.
- Közvetlenül fogyasztás előtt rázzuk össze alaposan a salátánkat, hogy az összetevők egymással és az öntettel is elkeveredjenek - és már fogyaszthatjuk is!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3360
- Feltöltés dátuma: 2016. július 08.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Bodon Judit dietetikus
31 recept
Munkanapokon nem mindig könnyű megoldani az egészséges ebédet, persze lehet rendelni is, de az előbb-utóbb unalmas, az elmúlt évek során számomra egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a legjobban akkor járok, ha magam készítem el otthon a másnapi ebédemet. Erre tökéletes megoldás pl. egy előre összeállítható, kiegyensúlyozott, teljes értékű salátakeverék, amely tartalmaz megfelelő mennyiségű és minőségű összetett szénhidrátot, fehérjét, élelmi rostokat - és nem utolsó sorban színes, izgalmas, ízletes és teljesen igény szerint személyre szabható. Ez a recept egy megoldás, lehet inspirációként is használni.