r
Nosalty Logó

Csirkés-zölborsós egytálétel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bolma
Csirkés-zölborsós egytálétel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

300
Kalória
35.9g
Fehérje
25g
Szénhidrátok
5.9g
Zsír
248g
Víz
91.3g
Koleszterin
8.8g
Rost
10.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1266 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    3188 micro
Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2824.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    992 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    5066 micro
  • β-karotin
    14332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9206 micro
  • Lut-zea
    12753 micro
Összesen 1196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    710 micro
  • Lut-zea
    983 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A borsót egy külön edényben feltesszük főni.
  2. Egy másik nagyobb edényben kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és reszelt sárgarépát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Mikor kezd pirulni a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, és együtt főzzük tovább.
  3. A borsót leszűrjük, a levet, amiben főtt, félretesszük.
  4. A húshoz adjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával és kaporral, majd felöntjük a borsó levével. Még pár percet hagyjuk összefőni, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egyszerű, gyors étel, sietős hétköznapokra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!