r
Nosalty Logó

Csirkés saslik

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Csirkés saslik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 462 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 1384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    315 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 462 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    6129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    3696 micro
  • β-crypt
    945 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 1384 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    466 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A csirkemellet felkockázzuk.
  2. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a csirkekockákat és legalább 1 órán át állni hagyjuk benne.
  3. Felszeleteljük a kolbászt, a paprikákatés alila hagymát.
  4. A hozzávalókat tetszés szerint szúrjuk a nyársra és kb. 30 perc alatt parázsló faszénen aranybarnára grillezzük őket.
  5. Kb. 9-10 nyárs lesz belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 87147
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 10.

Ajánló

A hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk: bacon, gomba, ananász, koktélparadicsom, stb. Nyársnak használhatunk rozmaringágat is, nagyon kellemes aromát ad sülés közben a húsnak. Grillezett barnakenyeret és nyers zöldségeket kínáljunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A májusi Nők Lapja Konyhában bukkantam erre a saslik receptre. Kíváncsian készítettük el az idei első esti faszenes sütögetésen a párommal és kellemes meglepetésünkre a nagyon egyszerű pác omlós és ízletes husifalatokat varázsolt az egyébként sokszor száraz csirkemellből. (Az arányokon kicsit változtattam.) Ezentúl biztos így készítem a vendégeknek is a saslikot: nem csak sokkal gazdaságosabb, mint az előre készített boltban kapható változatok, de jóval ízletesebb is!

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...