r
Nosalty Logó

Csirkés kakukkfüves rizottó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
valcsusz
Csirkés kakukkfüves rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 340 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5584.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítünk egy csirke alaplevet. Ez a lépés megspórolható, ha veszünk készen, de azt semmiképp sem ajánlom, hogy leveskockával helyettesítsük. Legegyszerűbb, ha a csirkemellet összefőzzük olyan zöldségekkel, amik éppen otthon vannak (nálam ez répa, hagyma, paradicsom, paprika és egy kis zeller volt).
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzárakjuk a rizst, és kevergetve kicsit összemelegítjük őket.
  3. Ráöntjük az alaplé 1/4-ed részét. Felforraljuk, majd a lángot alacsonyabbra véve lassan, gyakran megkeverve főzzük.
  4. Fokozatosan öntjük hozzá az alaplevet, amikor úgy látjuk, hogy beszívta az előző adagot, mehet hozzá a többi (kb. 4 részletben). Amikor az utolsó adag alaplevet is ráöntjük, beledobunk egy fél citromot, a kakukkfüvet és a szárított gombát, és így főzzük tovább alacsony lángon.
  5. Közben a (főtt) csirkemellet (ha nem ezt használtuk alaplének, akkor természetesen nem kell előtte megfőzni) kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk a maradék egy gerezd fokhagymával. Ha megpirult, rácsavarjuk a citrom másik felének a levét.
  6. Végül belekeverjük a csirkét, az apróra vágott petrezselymet és a parmezánt is a rizottóba, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt pihentetjük 10-15 percig.
  7. Pihentetés után kihalásszuk a fél citromot (ami a rizottóval együtt főtt), belenyomjuk a levét (magokkal vigyázva).
  8. Tálalás után friss bazsalikommal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15385
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
valcsusz 4 recept

Anyukám mutatott egy Jamie Oliver féle rizsköretet, amit citrommal, kakukkfűvel és szárított gombával kell elkészíteni. Nekem ez annyira bejött, hogy köret helyett újragondoltam főételnek. A legfontosabb szerintem a rizottó esetében a rizs és az alaplé minősége.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...