r
Nosalty Logó

Csirkés-boros sugo

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Csirkés-boros sugo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3951.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    8009 micro
Összesen 2165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    898 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filézett csirke felsőcombot (vagy akár egész combot, de azt is filézve) falatnyi darabokra felvágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük. A nyers sonkát (vagy a szalonnát, mert azzal is jó) szintén felkockázzuk. Ha gombát teszünk bele, feldaraboljuk. Készíthetjük fagyasztott zöldborsóval is, mert így is tökéletes.
  2. Kevés olívaolajon kicsit átsütjük a sonkát/szalonnát, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután jön a sűrített paradicsom, ezt is kevergetjük.
  3. Most tesszük bele a húst, a borsót vagy gombát, jól átforgatjuk, és felöntjük a borral. Fűszerezzük sóval-borssal, szárított vagy friss bazsalikommal.
  4. Fedő alatt addig pároljuk, míg minden megpuhul. Ha nagyon sülne, vízzel hígítsuk. Sűrű, de szaftos mártást kell kapnunk.
  5. Végezetül beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, de csak annyira sűrítjük be, hogy azért leve is maradjon.
  6. Külön kifőzött tésztával, forrón tálaljuk. A tészták közül olyat válasszunk, ami jól fel tudja venni a mártást, pl. penne, fusilli, pipette. Reszelt sajttal is megszórhatjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1739
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Ajánló

Legjobb azzal a borral, amivel főztük, ez lehet száraz fehérbor, de akár rozé is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés-boros sugo
koszider 90 recept

Évekkel ezelőtt vettem egy monumentális olasz tésztás könyvet - a mérete alapján embert is lehetne ölni vele. Sokfélét kipróbáltam belőle, de ez az abszolút kedvenc. Most épp zöldborsót tettem bele, de eredetileg gomba van a receptben (az is 30 dkg). Különösen szeretem, hogy csirkecombból készül, mert a mell nekem túl száraz. A végén ne hagyjuk el a tejszínt, mert az simítja össze az ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...