r
Nosalty Logó

Csirkés-boros sugo

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Csirkés-boros sugo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 543 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3951.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    8009 micro
Összesen 2165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    898 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filézett csirke felsőcombot (vagy akár egész combot, de azt is filézve) falatnyi darabokra felvágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük. A nyers sonkát (vagy a szalonnát, mert azzal is jó) szintén felkockázzuk. Ha gombát teszünk bele, feldaraboljuk. Készíthetjük fagyasztott zöldborsóval is, mert így is tökéletes.
  2. Kevés olívaolajon kicsit átsütjük a sonkát/szalonnát, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután jön a sűrített paradicsom, ezt is kevergetjük.
  3. Most tesszük bele a húst, a borsót vagy gombát, jól átforgatjuk, és felöntjük a borral. Fűszerezzük sóval-borssal, szárított vagy friss bazsalikommal.
  4. Fedő alatt addig pároljuk, míg minden megpuhul. Ha nagyon sülne, vízzel hígítsuk. Sűrű, de szaftos mártást kell kapnunk.
  5. Végezetül beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, de csak annyira sűrítjük be, hogy azért leve is maradjon.
  6. Külön kifőzött tésztával, forrón tálaljuk. A tészták közül olyat válasszunk, ami jól fel tudja venni a mártást, pl. penne, fusilli, pipette. Reszelt sajttal is megszórhatjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1739
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 29.

Ajánló

Legjobb azzal a borral, amivel főztük, ez lehet száraz fehérbor, de akár rozé is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés-boros sugo
koszider 90 recept

Évekkel ezelőtt vettem egy monumentális olasz tésztás könyvet - a mérete alapján embert is lehetne ölni vele. Sokfélét kipróbáltam belőle, de ez az abszolút kedvenc. Most épp zöldborsót tettem bele, de eredetileg gomba van a receptben (az is 30 dkg). Különösen szeretem, hogy csirkecombból készül, mert a mell nekem túl száraz. A végén ne hagyjuk el a tejszínt, mert az simítja össze az ízeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk