Csirkés-boros sugo
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
156g csirke felsőcomb294 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
10 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
543
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
625g csirke felsőcomb1174 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
39 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2165
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40.6g csirke felsőcomb76 kcal
-
6.5g sonka9 kcal
-
19.5g zöldborsó16 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
9.8g fehérbor8 kcal
-
13g főzőtejszín17 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
141
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 987.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 248.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 456 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
543
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 132.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 591 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3951.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1451 mg
-
Nátrium 1708 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 994.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 397 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 1825 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 8009 micro
Összesen
2165
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 898 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek sűrített paradicsom
-
2 dl főzőtejszín
-
bazsalikom ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A filézett csirke felsőcombot (vagy akár egész combot, de azt is filézve) falatnyi darabokra felvágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük. A nyers sonkát (vagy a szalonnát, mert azzal is jó) szintén felkockázzuk. Ha gombát teszünk bele, feldaraboljuk. Készíthetjük fagyasztott zöldborsóval is, mert így is tökéletes.
- Kevés olívaolajon kicsit átsütjük a sonkát/szalonnát, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután jön a sűrített paradicsom, ezt is kevergetjük.
- Most tesszük bele a húst, a borsót vagy gombát, jól átforgatjuk, és felöntjük a borral. Fűszerezzük sóval-borssal, szárított vagy friss bazsalikommal.
- Fedő alatt addig pároljuk, míg minden megpuhul. Ha nagyon sülne, vízzel hígítsuk. Sűrű, de szaftos mártást kell kapnunk.
- Végezetül beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, de csak annyira sűrítjük be, hogy azért leve is maradjon.
- Külön kifőzött tésztával, forrón tálaljuk. A tészták közül olyat válasszunk, ami jól fel tudja venni a mártást, pl. penne, fusilli, pipette. Reszelt sajttal is megszórhatjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1740
- Feltöltés dátuma: 2016. január 29.
Ajánló
Legjobb azzal a borral, amivel főztük, ez lehet száraz fehérbor, de akár rozé is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Évekkel ezelőtt vettem egy monumentális olasz tésztás könyvet - a mérete alapján embert is lehetne ölni vele. Sokfélét kipróbáltam belőle, de ez az abszolút kedvenc. Most épp zöldborsót tettem bele, de eredetileg gomba van a receptben (az is 30 dkg). Különösen szeretem, hogy csirkecombból készül, mert a mell nekem túl száraz. A végén ne hagyjuk el a tejszínt, mert az simítja össze az ízeket!