Csirkepörkölt 11. - pataki tálban
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2.1g napraforgó olaj19 kcal
-
9.6g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
10.6g víz0 kcal
-
26.6g csirke felsőcomb50 kcal
-
26.6g burgonya15 kcal
-
21.2g sárgarépa8 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 320.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 3112 micro
-
β-karotin 8728 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1547 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2499.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1283.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3555 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 814 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 12450 micro
-
β-karotin 34914 micro
-
β-crypt 742 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 6187 micro
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 661 micro
-
β-karotin 1854 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Hozzávalók
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 dl víz
-
4 db csirke felsőcomb
-
5 közepes db sárgarépa
Elkészítés
- Áztassuk be a pataki tálat 1 órára hideg vízbe.
- Forrósítsuk fel az olajat.
- Pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tűzről levéve, rakjuk bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
- Tűzre visszarakva, rakjuk bele a combokat, forgassuk meg a pörköltalapban. Öntsünk alá pici vizet, és pirítsuk meg a külsejüket.
- Öntsük fel vízzel, hogy ellepje a húst. (Ha felforrt, kóstoljuk meg elég fűszeres-e.) Lefedve főzzük 10-25 percig.
- Közben hámozzuk, és mossuk meg a burgonyát és a répát.
- Vágjuk fel őket, és tegyük a pataki tálba. (Megsózhatjuk, mert a répától elég édes lesz az étel.)
- Lassan öntsük rá a félkész pörköltöt. (Óvatosan merjünk bele a pöriszaftból, mert a tál hideg.)
- Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
- Először 160 fokon 15 percig lefedve süssük. (légkeverés nélkül, NEM előmelegített sütőben!!!)
- Majd 200-220 fokra felkapcsolhatjuk a sütőt, kicsit még lefedve süssük.
- Ha már puha a husi, akkor a tál tetejét levéve pirítsuk meg.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12545
- Feltöltés dátuma: 2011. április 29.
Ajánló
Nemrég vettünk pataki tálat, és mostanában amit lehet, abban készítünk. Nagyon finom puha és szaftos lesz benne bármilyen hús, zöldség és rakott étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Edzés előtt beugrottam a boltba egy ásványvízért, és megakadt a szemem a friss fodros petrezselymeken. Olyan szép frissek voltak, meg kellett vennem. Gondoltam, jó lesz majd valamilyen kajához. Előző nap terveztük, hogy majd pörköltöt fogok készíteni. De hogy passzol a pöri, meg a petrezselyem? Nos, nálam valahogy sehogy, max a burgonyára tudtam volna elképzelni, hogy petrezselymes krumplit csinálok hozzá. De felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha valami szaftos egytálétel készülne ebédre. Így Pataki tálba kerültek a zöldségek, ami burgonya és répa volt, (most kimaradt a hagyma), rá a félkész pöri. És végül a gyönyörű fodros petrezselyem :).