r
Nosalty Logó

Csirkepörkölt 11. - pataki tálban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirkepörkölt 11. - pataki tálban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

461
Kalória
21.6g
Fehérje
31.8g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
320.9g
Víz
104.1g
Koleszterin
6.6g
Rost
7.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3112 micro
  • β-karotin
    8728 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1547 micro
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2499.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3555 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    12450 micro
  • β-karotin
    34914 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6187 micro
Összesen 1852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    661 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Áztassuk be a pataki tálat 1 órára hideg vízbe.
  2. Forrósítsuk fel az olajat.
  3. Pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tűzről levéve, rakjuk bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
  4. Tűzre visszarakva, rakjuk bele a combokat, forgassuk meg a pörköltalapban. Öntsünk alá pici vizet, és pirítsuk meg a külsejüket.
  5. Öntsük fel vízzel, hogy ellepje a húst. (Ha felforrt, kóstoljuk meg elég fűszeres-e.) Lefedve főzzük 10-25 percig.
  6. Közben hámozzuk, és mossuk meg a burgonyát és a répát.
  7. Vágjuk fel őket, és tegyük a pataki tálba. (Megsózhatjuk, mert a répától elég édes lesz az étel.)
  8. Lassan öntsük rá a félkész pörköltöt. (Óvatosan merjünk bele a pöriszaftból, mert a tál hideg.)
  9. Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
  10. Először 160 fokon 15 percig lefedve süssük. (légkeverés nélkül, NEM előmelegített sütőben!!!)
  11. Majd 200-220 fokra felkapcsolhatjuk a sütőt, kicsit még lefedve süssük.
  12. Ha már puha a husi, akkor a tál tetejét levéve pirítsuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Edzés előtt beugrottam a boltba egy ásványvízért, és megakadt a szemem a friss fodros petrezselymeken. Olyan szép frissek voltak, meg kellett vennem. Gondoltam, jó lesz majd valamilyen kajához. Előző nap terveztük, hogy majd pörköltöt fogok készíteni. De hogy passzol a pöri, meg a petrezselyem? Nos, nálam valahogy sehogy, max a burgonyára tudtam volna elképzelni, hogy petrezselymes krumplit csinálok hozzá. De felmerült az ötlet, hogy mi lenne, ha valami szaftos egytálétel készülne ebédre. Így Pataki tálba kerültek a zöldségek, ami burgonya és répa volt, (most kimaradt a hagyma), rá a félkész pöri. És végül a gyönyörű fodros petrezselyem :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!