r
Nosalty Logó

Csirkepogácsa tárkonyos mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csirkepogácsa tárkonyos mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Összesen 649 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Összesen 1296 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Összesen 138 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 649 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1296 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 138 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Elkészítés

A húspogácsához:

  1. A kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja.
  2. A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd éles késsel apró kockákra vágjuk. A húshoz adjuk a kicsavart kenyeret, az apróra vágott hagymát és a tojást. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, jól összegyúrjuk, hagyjuk kb. 30 percet állni.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a húsos masszából vizes kézzel 6 golyót formázunk, tenyerünk közt egy kicsit ellapítjuk, majd a forró olajban oldalanként 5-5 perci sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.
  4. Egy lábasban a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd felöntjük a borral és a levessel. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, kb. 5 percet főzzük. Majd hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és a tárkonyt, felfőzzük.
  5. A húspogácsákat a mártásba helyezzük, és felmelegítjük benne.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1274
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 195412
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos húspogácsák aromás, bársonyos mártásban. Nagyon finom.

Hozzávalók

A húspogácsához:

A mártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...