Csirkepogácsa tárkonyos mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húspogácsához:
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g toast kenyér55 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
A mártáshoz:
-
7g vaj50 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
2g tárkony4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
649
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húspogácsához:
-
350g csirkemellfilé420 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g toast kenyér110 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A mártáshoz:
-
14g vaj100 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
150g szárnyas alaplé11 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1296
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húspogácsához:
-
37.1g csirkemellfilé45 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
4.2g toast kenyér12 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A mártáshoz:
-
1.5g vaj11 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
10.6g fehérbor9 kcal
-
15.9g szárnyas alaplé1 kcal
-
5.3g habtejszín15 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
0.3g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
138
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1281.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
649
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.4 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2563.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 962 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 505.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 388 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 435 micro
Összesen
1296
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
138
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A húspogácsához:
-
350 g csirkemellfilé
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 szelet toast kenyér
-
50 ml tej
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A mártáshoz:
-
1 ek vaj
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
150 ml szárnyas alaplé
-
50 ml habtejszín
-
2 ek tejföl
-
1 ek tárkony
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húspogácsához:
- A kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja.
- A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd éles késsel apró kockákra vágjuk. A húshoz adjuk a kicsavart kenyeret, az apróra vágott hagymát és a tojást. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük, jól összegyúrjuk, hagyjuk kb. 30 percet állni.
- Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a húsos masszából vizes kézzel 6 golyót formázunk, tenyerünk közt egy kicsit ellapítjuk, majd a forró olajban oldalanként 5-5 perci sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.
- Egy lábasban a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, majd felöntjük a borral és a levessel. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, kb. 5 percet főzzük. Majd hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és a tárkonyt, felfőzzük.
- A húspogácsákat a mártásba helyezzük, és felmelegítjük benne.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1274
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 195560
- Feltöltés dátuma: 2017. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Szaftos húspogácsák aromás, bársonyos mártásban. Nagyon finom.