r
Nosalty Logó

Csirkenyárs Marietta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkenyárs Marietta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    755 micro
  • β-karotin
    2081 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3021 micro
  • β-karotin
    8325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 1162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    999 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkemell filéket, és nagy darabokra felszeleteljük őket. Ezután elkészítjük a pácot a fűszerekből (só, bors, gyömbér, fokhagyma, kömény) és az olívaolajból, majd hagyjuk állni kb. fél-egy órát. (Ha időnk engedi, akkor már előző este bepácoljuk.)
  2. Szép nagy karikákra felszeleteljük a paradicsomot és a hagymát, valamint a répát. Egy tepsi aljában szépen elhelyezzük a zöldségek egy részét, és meglocsoljuk kevés olajjal.
  3. A pácolt húsokat felhúzzuk egy hurkapálcára a maradék paradicsommal és a hagymával együtt, majd rátesszük a tepsiben lévő zöldségekre, és ráöntjük a maradék olajos pácot.
  4. Kb. 20-30 percig sütjük, majd ha már szép aranybarnára sült, akkor kivesszük, és meglocsoljuk egy kevés mézzel, és visszatesszük még további 5-10 percre.
  5. Ha kész, akkor meglocsoljuk frissen facsart citromlével, és úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5244
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek főzni, viszont a hétköznapokon nincs sok időm rá, ezért szeretem ezt az egyszerű ételt. Gyorsan elkészíthető, nem igényel különösebb előkészületet, ezért nagyon jó lehet egy gyors ebédre vagy vacsorára. Én friss salátával tálalom, ami szintén nem időigényes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...