r
Nosalty Logó

Csirkemellbe tekert spárga rakottasan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lardee
Csirkemellbe tekert spárga rakottasan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6245.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1002 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, a szár aljából annyit törünk le, hogy már ne legyen fás, majd meghámozzuk a burgonyát is.
  2. A spárgát picit sós, cukros és citromos vízben megfőzzük, kb. 15 perc kell neki, majd lecsöpögtetjük.
  3. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd ebbe beletekerünk 2-3 spárgát egyszerre.
  4. A burgonyát uborkagyalun leszeleteljük, majd a kiolajozott sütőedénybe egy réteget lerakunk belőle, megsózzuk, és kicsit átforgatjuk. Erre a rétegre tesszük rá a csirkecsomagokat, majd betakarjuk egy adag burgonyával ismét.
  5. Egy tálban elkeverjük a tejszínt a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval, majd ráöntjük a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig fólia alatt pároljuk 180 C-on, majd 10 perc erejéig fólia nélkül sütjük még 220 C körül, hogy a sajtos szósz megpiruljon a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12285
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikerült beszereznem egy-egy csomag fehér és zöld spárgát egész jó áron. A fehérre ezt találtam ki, a zöldből pedig majd csinálok egy nem hagyományos spenótos-spárgás quiche-t. Ha megcsinálom, majd azt is megosztom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...