Csirkemell szicíliai módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g padlizsán30 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
6 kcal
-
25g fekete olajbogyó29 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
9g balzsamecet8 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
449
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g padlizsán119 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g halványító zeller25 kcal
-
100g fekete olajbogyó116 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
35g balzsamecet31 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1795
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
21.1g padlizsán5 kcal
-
7.6g vöröshagyma3 kcal
-
16.9g konzerv paradicsom3 kcal
-
8.4g halványító zeller1 kcal
-
4.2g fekete olajbogyó5 kcal
-
0.5g kapribogyó0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
38g csirkemellfilé46 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
1.5g balzsamecet1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
76
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 552 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 480.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
449
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 214.9 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4945.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 2207 mg
-
Nátrium 1655 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1920.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 317 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1862 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 1531 micro
Összesen
1795
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 463 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
500 g padlizsán
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
5 közepes szár halványító zeller
-
100 g fekete olajbogyó
-
1 ek kapribogyó
-
2 teáskanál olívaolaj
-
4 db csirkemellfilé
-
2 ek vaj
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- Először a padlizsánragut készítjük el. Ehheza padlizsánt kis kockára vágjuk, és besózzuk, majd félretesszük. A paradicsomokat és a hagymát cikkekre, a zellerszárat karikára vágjuk. Az olívabogyó szemeket elfelezzük.
- Mélyebb serpenyőben egy kis olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paradicsomot és a zellerszárat (konzervparadicsom esetén a doboz tartalmát), az olíva-, és a kapribogyót. Lassú tűzön, fedő nélkül 10 percig főzzük. Ha kész, kiemeljük a ragut a serpenyőből, és félretesszük.
- Ezután jön a húselkészítése. Acsirkemellek (nem kell kiklopfolni) mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben 2 ek olívaolaj és 2 ek vaj keverékén oldalanként 3-4 percig szép pirosra pirítjuk. Ha kevés lenne a zsiradék,adunk még hozzá. A kisült húst félretesszük.
- A besózott padlizsánt kinyomkodjuk, és a serpenyőbe dobjuk, majd kavargatva 4-5 perc alatt megsütjük. Ha kész, hozzáadjuk a félretett zöldségragut, a balzsamecetet (vagy vörösborecetet), 1 tk cukrot és 2-3 percig nagy lángon főzzük.
- Ezt követően belerakjuk a raguba a csirkemellet, és lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Időnként ellenőrizzük, nehogy odakapjon.
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 40741
- Feltöltés dátuma: 2010. január 08.
Ajánló
A caponata önmagában lehet a köret, de ha valaki nagyon ecetesnek találja, tálalhat mellé tésztát vagy rizst is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Wendy
59 recept
A caponata szicíliai padlizsánragu, mely szálzeller, ecet és kapribogyó hozzáadásával készül. Sok helyi változata létezik, így adnak hozzá olívabogyót vagy répát, néhol zöldborsot, krumplit, sőt még mazsolát is. Létezik egy palermói változata is, ahol polippal készítik. Bármilyen verziója kerül is asztalra, a fő jellegzetessége a padlizsán és a szálzeller ecetes mártásban való elkészítése.