r
Nosalty Logó

Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 934 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9439.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    3245 mg
  • Nátrium
    3040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1898.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1634 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 3736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Lisztbe, majd felvert tojásba és végül reszelt sajtba forgatjuk, panírozzuk.
  3. A szeleteket tepsibe fektetjük, ráöntünk 2 dl tejszínt, a tetejére szórjuk a megmaradt sajtot. Fóliával lefedve fél órát pároljuk 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen. A fóliát levéve negyed óra alatt pirosra sütjük.
  4. A körethez a krumplit megpucoljuk, 2 mm vékony karikákra szeljük (gyaluval), megmossuk, lecsepegtetjük.
  5. 2 ek libazsíron a megtisztított, szeletekre vágott hagymát addig sütjük nagy lángon, míg karamellizálódik, barnás lesz. Menet közben a szeletelt fokhagymát is beletesszük.
  6. A karikára vágott krumplit egy vékony rétegben sütőtálba halmozzuk, sózzuk, borsozzuk, beterítjük a sült hagymával, majd így folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  7. Ráöntjük a húslevest, és a hús mellé a sütőbe toljuk. Egyszerre készülnek el.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x2
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 639
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 41451
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell rétegezett hagymás burgonyával
Évi néni 1830 recept

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom étel. Egyik hajnalban láttam a köret receptjét a tévében. A húsét szortírozásnál a kidobástól mentettem meg. Érdemes volt.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...