Csirkemell besameles karfiollal és póréval sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
baloghorsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
188g csirkemellfilé225 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
175g tej98 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
11g zabpehelyliszt45 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
9g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
Összesen
638
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
750g csirkemellfilé900 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
700g tej392 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
45g zabpehelyliszt182 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
36g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
Összesen
2556
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
25.7g karfiol3 kcal
-
27.5g csirkemellfilé33 kcal
-
7.3g póréhagyma2 kcal
-
25.7g tej14 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.6g zabpehelyliszt7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
3.7g sajt13 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
Összesen
94
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5050.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 3834 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Összesen
638
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.2 g
Zsír
-
Összesen 130.1 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20203.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 1804 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 2447 mg
-
Nátrium 15337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1054 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 929 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 815 mg
-
Retinol - A vitamin: 844 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1013 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1763 micro
Összesen
2556
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 562 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
75 dkg csirkemellfilé
-
1 db póréhagyma
-
7 dl tej
-
3 ek vaj
-
3 evőkanál zabpehelyliszt
-
2 gerezd fokhagyma
-
6 teáskanál só
-
2 csipet szerecsendió
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
10 dkg sajt
-
1 csipet fehér bors
-
1.5 dl tejföl
Elkészítés
- A csirkemellet felszeleteljük, és fokhagymás, sós tejbe (kb. 2 dl) áztatjuk néhány órára.
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és lobogó, köményes-sós vízbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a víz újra lobogva forr.
- A csirkemell szeleteket hirtelen elősütjük (nagy lángon, mindkét oldalukat pirosra pirítjuk). A pórét megmossuk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
- A vajon megpirítjuk a lisztet, majd fokozatosan, habverővel keverve hozzáadjuk a fél liter forró tejet (besamel). Hozzáadjuk a tejfölt, ízesítjük sóval, fehérborssal és szerecsendióval, és gyakran kevergetve besűrítjük.
- Olajjal vékonyan kikenünk egy tepsit, belerakjuk a csirkemell szeleteket, rászórjuk a pórét és a megpárolt karfiolt (kicsit megsózzuk), majd leöntjük a besamellel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 óra alatt szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5832
- Feltöltés dátuma: 2016. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
baloghorsi
18 recept
Nagyon finom, könnyű, tavaszváró fogás.