r
Nosalty Logó

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 842 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2530 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 175 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 842 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.8 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1952 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3413 micro
Összesen 2530 kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 175 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
  3. A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
  5. Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x16x7
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1558
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 121044
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Ajánló

Köretnek rizs vagy párolt zöldség illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a Stahl magazin téli számát lapoztam, ez a recept rögtön megfogott. Legszívesebben azonnal el is készítettem volna... Sülés közben a füstölt sajt és bazsalikom isteni finom illata lengte be a konyhát, így alig győztük kivárni, hogy megkóstolhassuk a végeredményt. Ilyenkor nem könnyű elővenni a fényképezőgépet és még türelmesen fotózgatni, ezért nem is lett túl mutatós róla a kép... de aki kipróbálja, érteni fogja, hogy miről beszéltem és elnézi most ezt nekem! :)

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...