r
Nosalty Logó

Csirkemell bacon ágyon JUDYTH konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Csirkemell bacon ágyon JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 935 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9418.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2788 mg
  • Nátrium
    3939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4777 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5266 micro
Összesen 3735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk a leírt hozzávalókkal (a trappista sajt reszelve, a lapkasajt kézzel kis darabokra tépdelve), a bacon szalonna kivételével. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott, fűszerezett csirkemellet.
  3. Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon egyenlően a két oldalánál a formából, s a szeletek picit fedjék egymást. Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk a bacon széleit.
  4. Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. Mehet az előmelegített sütőbe. Sercegésig 180 fokon sütjük, majd mérsékeljük 150 fokra, alsó-felső állásban.
  5. Körülbelül 50 percig sütjük így.
  6. Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, légkeveréssel, hogy a másik oldala is megpiruljon.
  7. Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9681
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Variáció csirkemellre. Nagyon finom, aki még nem próbált hasonlót, ne hagyja ki. Mutatós is, ízletes is, szaftos is, nem macerás. Sokféleképpen lehet készíteni, én ekkor így készítettem. Ennek csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...