r
Nosalty Logó

Csirkemájjal, gombával rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csirkemájjal, gombával rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1078 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1231 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5191 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1078 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    242.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9766.5 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    747 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3991 mg
  • Nátrium
    2623 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1376.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20809 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    104 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4925 micro
  • Kolin:
    1607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20763 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 4313 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát (én fordos nagy kockával készítettem) sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a feldarabolt csirkemájat.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk-borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, fokhagymát belepréseljük.
  4. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a gombát, és tovább sütjük.
  5. A felvert tojásokat ráöntjük, és átforgatva kb. 5-6 percig sütjük.
  6. Egy tálat olajjal kikenünk, beletesszük a tésztát, rá a gombás máj. Ráöntjük a tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1197
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájjal, gombával rakott tészta
Salamon Csilla 1203 recept

Családomnak nagyon ízlett. Ez megint olyan minden finommal megrakott tál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...