r
Nosalty Logó

Csirkemájas pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemájas pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1572 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5367 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1178 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6286 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3633 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    4923 micro
Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból ne felejtsünk egy keveset félrerakni.)
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezt követően nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  4. A tésztát fedjük be alufóliával vagy sütőpapírral, öntsünk rá babot, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással, és süssük tovább 10 percig.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A mazsolát áztassuk a pálinkába 5-10 percig (a maradék pálinkát öntsük a töltelékhez).
  6. A csirkemájat az inaktól, esetleges zöld részektől tisztítsuk meg.
  7. A zöldhagymát, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyobb darabokra.
  8. A töltelék valamennyi hozzávalóját - a mazsola kivételével - tegyük egy nagyobb késes aprító vagy turmix tartályába, és turmixoljuk össze.
  9. A kisült tésztára szórjuk rá a mazsolát, öntsük rá a tölteléket, és 170 fokon süssük további 25-30 percig, hogy a töltelék süljön át. Miután megsült, pihentessük 15 percet.
  10. Fogyaszthatjuk melegen is vagy hűtve, ekkor tálaláskor hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10758
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Fogyaszthatjuk melegen is, de hidegen jobban érvényesülnek az összetevők ízei. Hidegtálas vendégváráshoz, borozgatós beszélgetéshez tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemájas pite ötlete a Szakácsok könyvéből származik. Itt-ott változtattam a recepten. Tavaszra jellemzőbb zöldhagymát használtam a mogyoróhagyma helyett, petrezselyemzöldet bazsalikom helyett, pálinkát konyak helyett. Azonban a máj karakteres ízéhez jól illő édeskés mazsolát beletettem. Minél többször kóstoltam, annál jobban ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...