r
Nosalty Logó

Csirkemájas-gombás spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
cartman81
Csirkemájas-gombás spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2832 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2824 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8497 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2120 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8472 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2813 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    754 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A spagettit megfőzzük. Közben elkészítjük a csirkemájas-gombás ragut.
  2. Kevés forrásban lévő vízbe dobjuk a májakat és fehéredésig főzzük.
  3. Ezután a vízből kivéve az almareszelő durva fokán lereszeljük.
  4. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, a zsírját kiolvasztjuk, majd rátesszük a szeletelt gombát.
  5. Megsózzuk, pároljuk, majd zsírjára sütjük.
  6. Rászórjuk a majorannát, a törött borsot és a zúzott fokhagymát.
  7. Egy percnyi pirítás után hozzáadjuk a májreszeléket is, majd néhány percig még fedetlenül pirítjuk.
  8. A tejfölt a májra locsoljuk és a ragut jól összeforraljuk.
  9. A ragut a tésztára öntjük és összekeverve a sütőben átforrósítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3613
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas-gombás spagetti
cartman81 6 recept

Ízvilága nagyon hasonlít a spagetti carbonarahoz.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...