r
Nosalty Logó

Csirkemáj fűszeres bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
siklitimi
Csirkemáj fűszeres bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2920 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2915 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 188 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11679 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2100 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11658 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 755 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2414 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    29 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást villával felverem, beleszórom a fűszereket, a lisztet, és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjak.
  2. Közben egy serpenyőben olajat teszek a tűzre melegedni.
  3. A májakat egyenként belemártom kevés lisztbe, majd a tésztába, aztán a forró olajba teszem. Nagyon kell vigyázni, mert a máj "köpköd", és nagyon csúnya égési sérüléseket okozhat!! Közepes lángon sütöm, hogy ne csak a tészta süljön ropogósra, de a máj is megpuhuljon.
  4. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla, majd tányérra téve tálalom.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28924
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Krumplipürével, párolt rizzsel vagy vegyes zöldségkörettel egyaránt tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj fűszeres bundában
siklitimi 41 recept

Nagyon szeretem a csirkemájat, éppen ezért megpróbáltam valami új elkészítési módot találni. Nekünk ez a bundázás bejött, bár vigyázni kell, mert hajlamos a bunda kicsit lecsúszni a májról. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...