r
Nosalty Logó

Csirkemáj falatkák sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Csirkemáj falatkák sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5812 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1091 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5790 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    2440 micro
Összesen 1027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3548 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    11625 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2181 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11581 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    4880 micro
Összesen 2056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagyma-gerezdeketelfelezzük, megsózzuk, betekerjük zsálya/lestyánlevélbe, majd betesszük a csirkemáj közepébe, és rátekerünk egy szelet sonkát.
  2. Jénaiba ültetjük őket és30 perc alatt 150 C-on megsütjük. (Nem kell megtűzni, mert a sonka majnem kétszer átéri a kis batyut.)
  3. A krumplikat hámozzuk, felvágjuk vékonyan, a hasábburgonyáknál vékonyabb szeletkéket kell kapnunk. Ha van ilyen szeletelőnk, azzal nagyon gyorsan el lehet készíteni.
  4. Nagy lángon az olajon elkezdjük pirítani a krumplit, mintha sült burgonyát készítenénk. (Én wokban sütöttem, az odaragadt krumpliszemeket a serpenyő széléről egy lapátkával leválasztottam.)
  5. 6-8 perc múlvahozzátesszük a cukkinit, és még pár percig sütjük a kettőt együtt nagy lángon.
  6. Ezután fedő alatt hagyjuk készre puhulni!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6505
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Gyönyörű tanyasi csirkemájat kaptam, hát muszáj volt falusi sonkába tekernem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...