Csirkehúsleves Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g csirkeszárny148 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
252
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkeszárny592 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1010
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
47.4g csirkeszárny56 kcal
-
15.2g sárgarépa6 kcal
-
8.5g fehérrépa5 kcal
-
24.7g zeller9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
96
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2955 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
252
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.1 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 603.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1313 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11820 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
1010
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 470 micro
-
β-karotin 1121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkeszárny
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db zeller
-
só ízlés szerint
-
1 ek fekete bors
-
1 db babérlevél
-
1 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a csirkeszárnyakat egy edénybe, öntsünk rá 1,5 l vizet, sózzuk meg, és forraljuk fel. Szedjük le a habot, adjuk hozzá a durva darabokra vágott leveszöldséget és a fűszereket.
- Mérsékeljük a hőmérsékletet, és főzzük kb. 45-60 percig.
- Vegyük ki a húst a levesből, és hagyjuk hűlni. Húzzuk le a bőrét, fejtsük le a húst a csontokról, és vágjuk fel.
- Szűrjük le a levest. A zöldséget pürésítjük a levessel, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk.
- Készítsünk a vajból és a lisztből világos rántást, öntsük fel kevergetés mellett a kihűlt levessel. Ízesítsük sóval, borssal, és főzzük kb. 5 percig. Tegyük a húst a levesbe, és melegítsük kb. 2 percig.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3376
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha tartalmasabb levesre vágyunk, sűrítsük a levesünket főtt rizzsel vagy tésztával.