Csirkecombok sütőzsákban
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
9g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
50g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
18g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
49.3g csirkecomb55 kcal
-
8.9g lilahagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
29.6g burgonya17 kcal
-
1.8g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
9.9g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4018.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 3608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 264.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8036.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 7217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 529.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
-
1 közepes fej lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 dkg burgonya
-
3 teáskanál só
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál fehér bors
-
1 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 dl víz
Elkészítés
- A sütőzsákban a hús és a köret együtt, saját levében, saját zsírjában és gőzében fog elkészülni. Előkészítjük, megtisztítjuk és aprítjuk a hozzávalókat: a combokat kettéválaszthatjuk, de egyben is hagyhatjuk. A húst alaposan megmossuk, a csontszilánkokat eltávolítjuk. A hagymát és a krumplit megpucoljuk, és apró kockákra (mint a gulyáshoz) vágjuk, a fokhagymát igazán finomra aprítjuk.
- Száraz fűszerkeveréket készítünk 1-1 csapott tk fehér és fekete bors, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring és őrölt kömény, valamint 3-3 csapott tk édes fűszerpaprika és só összeállításával.
- A sütőzsákot óvatosan kibontjuk, a húsokat belehegyezzük, és a fűszerkeverék felével meghintjük. A krumplival és hagymákkal hasonlóképpen járunk el. 1 dl vizet öntünk rá, felső harmadánál lezárjuk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Zsiradékot, olajat nem adunk hozzá! Közvetlen a lezárás alatt hústűvel 4-5 apró lyukat vágunk, ahol a felesleges gőz eltávozhat. ~100 fokra előmelegített sütő alsó negyedébe helyezzük a rácsot vagy a tepsit, majd a sütőzsákot egy a végső tálalásra is alkalmas üveg/kerámia/jénai sütőtálba tesszük, végül az egészet a sütőbe. A sütőzsák fel fog fújódni, ezért érdemes kicsit elfordítva és a „nyakát” aláhajtogatva a sütőbe tenni. Figyelmet igényel az első 10 percben, mivel ki kell tapasztalni, hogy miként fújódik fel: nem szabad hozzáérnie a felső fűtőszálhoz, mert azonnal megolvad a fólia! Ha túl nagy „lufi” lett belőle, még jobban el kell forgatni, vagy a zsák közepénél kell újra lezárni, vagy/és még lejjebb rakni a rácsot.
- 160-170 fokon 60-80 perc alatt teljesen omlósra készül, ekkor kivesszük, ollóval óvatosan levágjuk a sütőzsák nyakát, nagyon ügyelve a kiáramló forró gőzre! Akár át is önthetjük a sütőtálba, és 170-180 fokon további 15-20perc alatt (légkeveréssel 8-12 perc alatt) pirosra pirítjuk a felső részeket. Ha a felbontáskor már elforrt az összes víz (nem szokott), érdemes egy keveset (~1/2 dl) visszapótolni. Ha gazdagon paprikáztuk, hamar megpirul! Amikor elkészült, kivehetjük, s a sütőzsákból a sütőtálba fordítsuk át sűrű szaftjával együtt, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 41881
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.
Ajánló
Almapaprikát, tejfölös uborkasalátát vagy ízlés szerinti savanyúságot/salátát kínálhatunk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A sütőzsák használata igényel némi gyakorlatot, de az első alkalommal kitapasztalhatjuk a sütőnk adottságait, és bármiféle olaj vagy zsír hozzáadása nélkül (!) meglepően puha, omlós és ízletes ételeket készíthetünk. Mindig nagyon vigyázzunk a kiáramló forró gőzre! Kapható fűszerkeverék+1 db sütőzsák kombináció, teljesen jók, kipróbáltam őket, és bátran ajánlom, ellenben szerintem sokkal izgalmasabb és takarékosabb saját fűszerkeverékkel dolgozni, mindössze 4-5 perc pluszmunkát igényel. A 4-10 darabos sütőzsákok-sütőzacskók is szinte mindenhol elérhetőek: 300-600 Ft közötti áron kaphatóak, én a közepes árfekvésben még nem találkoztam gyenge minőséggel: az Alufix és a Hewa biztosan jók, de a többi sem rosszabb. A 25*38 cm a jellemző méret, amit kényelmesen 1,5 kg, de maximum 3 kg alapanyaggal tudunk megpakolni. Íncsiklandóan szaftos és vajpuha ételek, zsiradékmentesen. Vörös húsokkal, és csak hússal is működik. Sok sikert!