r
Nosalty Logó

Csirkecomb körettel együtt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Csirkecomb körettel együtt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

676
Kalória
33.2g
Fehérje
29.7g
Szénhidrátok
45.9g
Zsír
336.3g
Víz
181.2g
Koleszterin
4.7g
Rost
5.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1201 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4629.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4803 micro
Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, csirke fűszersóval alaposan bedörzsöljük (én egy picit még megsózom, borsozom).
  2. Egy lefedhető tálbarakjuk, 4 ek olajjal meglocsoljuk, legalább fél órára hűtőbe tesszük lefedve (érdemes előző este bepácolni, finomabb lesz, a fűszer jobban átjárja a húst).
  3. A krumplit megmossuk, és héjában feltesszük főzni.
  4. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és a tepsiben vagy jénaiban elterítjük.
  5. A fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk, vékonyra felszeleteljük, és a hagymán szétosztjuk.
  6. Ráfektetjük a csirkecombokat, a páclét és az 1 dl bort ráöntjük, és lefedjük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszükkb. 40-50 percig pároljuk.
  8. Ha letelt az idő, kivesszük a tálból a csirkecombokat, és a megpucolt krumplit belekarikázzuk (időnként keverjükössze a hagymás lével), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a combokat a krumplira, éskb. 10 percig fedetlenül tovább sütjük.
  9. A tejfölt a reszelt sajttal krémesre keverjük, rásimítjuk a combokra, olvadásig/pirulásig sütjük tovább.
  10. A brokkolihoz a 2 gerezdfokhagymát megpucoljuk. Vékony szeletekre vágjuk, és a brokkolival együttenyhén sós vízben megpároljuk.
  11. Ha roppanósra párolódott, leszűrjük róla a vizet, és a fokhagymával együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és persze finom.:) Réges régi receptemet alakítottam át, már csak nyomaiban emlékeztet a régire. Évek óta bevált csirkés ételünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!