r
Nosalty Logó

Csirke Sztroganoff módon készítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Csirke Sztroganoff módon készítve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    414 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 322 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3012 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon dinszteljük egy magas falú serpenyőben.
  2. Közben a megmosott, letisztított répát vékony hasábokra vágjuk, az uborkát is hasábokra szeljük. (Ha kevésnek gondolja valaki az ubit, rakhat bele még egyet, de számoljunk a mustárral!) Odarakjuk a köretet főni (jelen esetben, kép alapján kukoricás rizs).
  3. Amikor a hagyma kész, beletesszük a csíkokra vágott húst, majd fűszerezzük sóval, borssal. Amikor a hús kezd itt-ott pirulgatni, mellé tesszük a répát és az uborkát, egy kevés vizet, és főzzük. (Én úgy szeretem, ha roppan a répa és az ubi, tehát kb. 5-8 percig főtt, aki szereti, ha puha, akkor bátran minimum 15 percig főzze.)
  4. Főzőtejszínnel felöntjük az egészet. Ha szükséges, akkor sózunk, borsozunk. Belekeverjük a mustárt. Kb. 10 percig főzzük még. Amennyiben hígnak látjuk, akkor liszttel sűrítünk.
  5. Az elkészült körettel tálaljuk. Jó étvágyat
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7840
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke Sztroganoff módon készítve
Morzsácska 39 recept

Nem hagyományos Sztroganoff. Remek ebéd, vagy barátoknak összeütött könnyű vacsora. Legközelebb kipróbálom úgy, hogy pici mézet (kb.1 tk) csorgatok a húsra, mielőtt ráöntöm a tejszínt, és mielőtt még a méz teljesen karamellizálódna. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...