r
Nosalty Logó

Csirke szezámmártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csirke szezámmártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1574 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1235.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 394 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4943 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1574 kcal
  • 21% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét vastag ceruzányi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tahini pasztából, citromléből, juharszirupból (itt agave szirupot használtam), gránátalma szirupból és egy kanál olajból, reszelt fokhagymából pácot készítünk, amelyben egy órát áll a csirkehús.
  3. A bepácolt csirkét tűzálló tálba tesszük a páccal, megszórjuk felaprított pisztáciával, és lefedve 25 percig a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük hőlégkeverésen, majd levesszük a tetőt, és 5 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1624
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke szezámmártásban
Évi néni 1830 recept

Egy újabb csirkemell recept, hiszen nálunk gyakran szerepel csirkemell az étlapon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk