r
Nosalty Logó

Csirke Orly módra mogyorós zöldségekkel és sajtszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirke Orly módra mogyorós zöldségekkel és sajtszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

937
Kalória
55.8g
Fehérje
72.7g
Szénhidrátok
44g
Zsír
309.2g
Víz
295.4g
Koleszterin
8.2g
Rost
11g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

Összesen 3738 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    8071 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10193 micro
Összesen 3738 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A hús elkészítése

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük a tejet, legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük a sörrel és a húsról leöntött tejjel.
  3. Hozzákeverünk annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A tojások fehérjét sóval kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a sörös masszához.
  5. A húsokat belemártjuk a masszába, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A párolt zöldségek

  1. A brokkolit 2-3 perc alatt előfőzzük, egy lábasban vajat és olívaolajat hevítünk.
  2. A répát nagyon vékonyra szeleteljük (én zöldséghámozóval vágtam belőle vékony csíkokat).
  3. A vajon a borsót és a répát puhára pároljuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett brokkolit, földimogyorót, ízlés szerint sózzuk.

A sajtszósz

  1. A vajból és lisztből világos rántást készítünk. Fokhagymaporral ízesítjük.
  2. A tejet felforraljuk, és lassan hozzáadjuk a rántáshoz, csomómentesre keverjük.
  3. A trappistát lereszeljük, hozzáadjuk a besamelhez a tömlős sajttal együtt. Addig főzzük, amíg homogén masszává nem válik.
  4. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 20 perc

Remek példa arra, hogy lehet alapvetően egészséges hozzávalókból egy borzasztó egészségtelen ételt készíteni. :) Ellenben isteni finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!