r
Nosalty Logó

Csirke Orly módra mogyorós zöldségekkel és sajtszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirke Orly módra mogyorós zöldségekkel és sajtszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

937
Kalória
55.8g
Fehérje
72.7g
Szénhidrátok
44g
Zsír
309.2g
Víz
295.4g
Koleszterin
8.2g
Rost
11g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

Összesen 3738 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús elkészítése

A párolt zöldségek

A sajtszósz

Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    8071 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    10193 micro
Összesen 3738 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A hús elkészítése

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, áttört fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük a tejet, legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tojások sárgáját elkeverjük a sörrel és a húsról leöntött tejjel.
  3. Hozzákeverünk annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  4. A tojások fehérjét sóval kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a sörös masszához.
  5. A húsokat belemártjuk a masszába, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A párolt zöldségek

  1. A brokkolit 2-3 perc alatt előfőzzük, egy lábasban vajat és olívaolajat hevítünk.
  2. A répát nagyon vékonyra szeleteljük (én zöldséghámozóval vágtam belőle vékony csíkokat).
  3. A vajon a borsót és a répát puhára pároljuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett brokkolit, földimogyorót, ízlés szerint sózzuk.

A sajtszósz

  1. A vajból és lisztből világos rántást készítünk. Fokhagymaporral ízesítjük.
  2. A tejet felforraljuk, és lassan hozzáadjuk a rántáshoz, csomómentesre keverjük.
  3. A trappistát lereszeljük, hozzáadjuk a besamelhez a tömlős sajttal együtt. Addig főzzük, amíg homogén masszává nem válik.
  4. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: sörös
  • Sütés ideje: 20 perc

Remek példa arra, hogy lehet alapvetően egészséges hozzávalókból egy borzasztó egészségtelen ételt készíteni. :) Ellenben isteni finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!