r
Nosalty Logó

Csirke curry joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Puffin
Csirke curry joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    2240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3873 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy tálban keverjük össze a húst, 3 ek. curry port és a joghurtot.
  2. Amíg a csirke pácolódik, egy sütőbe is betehető serpenyőben olajon pirítsuk meg a felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a finomra reszelt fokhagymát és gyömbért. Még 2 percig közepes lángon kevergessük. Szórjuk rá a maradék curry port, és pár keverés után öntsük bele a paradicsomot és a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk. Alacsony hőfokon hagyjuk rotyogni 15 percig.
  3. Öntsük bele a joghurtos csirkét a paradicsomos, currys szószba, és közepes lángos további 15 percig rotyogtassuk. Adjunk hozzá vizet, ha túl sűrűvé válna.
  4. Kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen, és a teteje meg nem pirul. Közben folyamatosan ellenőrizzük a sűrűségét, és keverjük is meg. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4462
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom curry fajta. A hozzáadott paradicsom és joghurt kellemes ízélményt nyújt azoknak is, akik nincsenek úgy oda ezért a keleti ételért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...