r
Nosalty Logó

Csirke almával párban sütve

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Csirke almával párban sütve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A kenegetéshez

435
Kalória
22g
Fehérje
27.1g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
269.9g
Víz
120.9g
Koleszterin
4.5g
Rost
19.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A kenegetéshez

Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 435 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2124.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1079.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    93 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkék bőrét lehúzzuk, a forgónál elvágjuk, picit megsózzuk.
  2. A kenegetéshez valókat összekeverjük egy tálban.
  3. Az almát megpucoljuk, magházat kivágjuk, kockákra daraboljuk.
  4. A combokat megkenegetjük, tepsibe rakosgatjuk, köré szórjuk az almát.
  5. Egyenletesen ráöntjük a vörösbort vagy a vizet (érdemes borral sütni, aromásabb lesz, az alkohol elpárolog).
  6. Fóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 15-20 percet, míg a leve nagyjából elpárolog.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 205 °C

A lánykámtól tanultam:) Olyan leányzótól, aki igyekezett távol maradni a konyhától (magamra ismertem, elvégre az én lányom:D) Aztán férjhez ment, és gyakran csörgött a teló: "Anyukááám, ezt hogyan kell főzni?" kérdéssel. Mára már ritkábban hangzik el a kérdés, és ez egy igazán jól sikerült családi ebéd lett. Nagyon finom, sülés közben istenien illatozó. Izgalommal várta a véleményünket az első falatok után, de az egyöntetű pozitív kritikát széles mosollyal bezsebelte.:) Hozzá kell tegyem, nem rajongok az almáért, de így nagyon különleges, pikáns ízt kapott. Érdemes kipróbálni.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!