r
Nosalty Logó

Csikós tokány cukorborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Csikós tokány cukorborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.2 g

Zsír

  • Összesen
    260 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3963.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1819.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    3426 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2949 micro
Összesen 3369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vágjuk vékony csíkokra, majd a zsíron süssük ki. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, majd a felaprított zöldpaprikát, végül a paradicsomot. Ha az alapot kellőképpen lepirítottuk, adjunk hozzá fűszerpaprikát, majd egy kevés vizet, hogy ne égjen le.
  2. A húst csíkozzuk fel ceruzavastagságúra, és kb. 4-5 cm hosszúságúra. Adjuk az alaphoz, ízesítsük sóval (vigyázva, mert a szalonna is sós), borssal, őrölt köménnyel, majd zúzott fokhagymával.
  3. Lassan pároljuk, időnként pótoljuk az elpárolgott levet vízzel vagy csontlével. Amikor a hús megpuhult, adjunk hozzá zöldborsót, és készítsünk tejfölös habarást. Ne felejtkezzünk meg a hőkiegyenlítésről: mielőtt a habarást az ételhez adjuk, keveset keverjünk hozzá az étel forró levéből, így csomómentesen fog keveredni.
  4. Pár perc forralást követően ételünket tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21488
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 07.

Ajánló

Viszonylag gyors, egyszerű és ízletes ez a tokány. Köretként adhatunk mellé főtt makarónit vagy szarvacska tésztát, párolt rizst vagy krokettet, ki-ki ízlésének megfelelően.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csikós tokány cukorborsóval
Kornél 167 recept

A csikós tokány alapvetően egy szalonnás sertéspaprikás. A gyerekeim miatt adtam hozzá cukorborsót is, így némileg "gyerekbarát" ragu lett belőle, és szívesebben is fogyasztották, mint nélküle. A receptben "hivatalból" nem szerepelne borsó, az én verziómban most igen. Aki nem főzné bele, nyugodtan hagyja ki, a többi alapanyag összetétel semennyiben nem változik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...