Csíkos barackos Salamon Csillától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A linzerhez
-
100g finomliszt364 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g dió131 kcal
-
10 kcal
Összesen
1786
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A linzerhez
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
80g dió523 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
7146
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
A linzerhez
-
19.7g finomliszt72 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
12.3g margarin88 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
9.8g tejföl19 kcal
-
9.8g lekvár/ dzsem27 kcal
A piskótához
-
21.6g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
-
3.9g dió26 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
350
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 100.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2498.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 603 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 1060 mg
-
Nátrium 664 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.7 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 715 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
1786
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 122.5 g
Zsír
-
Összesen 402.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 1738 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9994.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 2414 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 4241 mg
-
Nátrium 2657 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 774.9 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 641.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2993 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 444 micro
-
Kolin: 1451 mg
-
Retinol - A vitamin: 2859 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1585 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2293 micro
Összesen
7146
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
A linzerhez
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
2 dl tejföl
-
10 ek lekvár/ dzsem
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 csapott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
8 ek napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A linzerhez
- Lisztetsütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk.
- Egy maréknyi tésztát elveszünk, a nagyobb részt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe rakjuk, és megkenjük baracklekvárral.
- Piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Ezt a masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára.
- A maradék linzerből 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és a piskóta tetejére fektetjük, és előmelegített sütőbe sütjük.
- Tetejére a csokit feldaraboljuk, és az olajon megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára folyatjuk, majd megszórjuk dekor cukorkával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1712
- Feltöltés dátuma: 2013. július 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Salamon Csilla
1202 recept
Bármilyen ízű lekvárral meg lehet kenni, ha nincs baracklekvár.