r
Nosalty Logó

Csicserifasírt krumplival sült hagymával dióval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Csicserifasírt krumplival sült hagymával dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük kevés sós vízben. Mielőtt kész lenne, beleöntjük a csicseriborsó felét, és kissé átmelegítjük azt is. Leszűrjük, és krumplitörővel pépesítjük.
  2. Az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. A krumplihoz öntjük. Ugyanebben a serpenyőben kissé megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, a római köményt és a diót.
  3. A krumplihoz keverjük a fűszeres diót, a csicseriborsólisztet, a maradék csicserit és a borsot. Jól összedolgozzuk, és 15 percre hűtőbe tesszük.
  4. Kisebb korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és vékonyan kiolajozott tepsiben, egyszer megfordítva őket, ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3388
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicserifasírt krumplival sült hagymával dióval
ZilkaZil 127 recept

A maradék főtt krumpli felhasználása indította a receptet, amiből egy könnyen elkészíthető, tartalmas ebéd lett chilis répasalátával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...