Csicseriborsós tzatziki
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1080
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
23.2g csicseriborsó (konzerv)32 kcal
-
24.2g uborka4 kcal
-
48.4g görög joghurt50 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
105
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 102.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1291.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 409.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
1080
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
1 ek szezámmag
-
240 g csicseriborsó (konzerv)
-
250 g uborka
-
500 g görög joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, hagyjuk hűlni, majd mozsárban elmorzsoljuk. A csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, hideg vízzel jól leöblítjük, hagyjuk szűrődni.
- Az uborkát megmossuk, hosszában kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára reszeljük. Kevés sóval megszórjuk, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
- A joghurtot simára kavarjuk a citromlével, az olajjal és az áttört fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a kicsavart uborkát és a csicseriborsót.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3235
- Feltöltés dátuma: 2016. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom saláta grillezett húsok mellé.