r
Nosalty Logó

Csicseriborsós tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Csicseriborsós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2715 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1358 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2704 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2715 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk, mikor forr, megsózzuk, megfőzzük a tésztát az utasítás szerint.
  2. Közben egy serpenyöben felhevítünk 5-6 evőkanál olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, a chiliörleményt, a rozmaringot és a szardellafilét. Ez utóbbit fakanállal szétnyomkodunk. Pár percig pirítjuk
  3. Kihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a főtt csicseriborsót, egyet rottyantunk rajta, megkeverjük, és kb. a fél adag csicseriborsót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk
  4. Közben a tészta is megfőtt, ennek a vizéből 1 kis merőkanálnyit a csicseriborsóhoz adunk, elkeverjük.
  5. Leszürjük a tésztát, összekeverjük és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16351
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

Tálaláskor tehetünk rá bazsalikomleveleket, vagy vágott petrezselymet. A csicseriborsót min. 12 órára vízbe áztatjuk, 1 kiskanál szódabikarbónával, majd leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, 1-2 gerezd fokhagymával, és egy ágacska rozmaringgal. Nem sózzuk. Fakanállal keverjük, és fakanállal szedjük le a habot, ami főzés közben keletkezik. Nem szabad, hogy a forrás megszakadjon, ezért ne használjuk fém merőeszközt. Kb.40-60 perc alatt fő puhára  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a csicseriborsót, és új recepteket böngésztem az interneten. Találtam is többet, ezekből kiemeltem azt ami a kedvenc alapanyagunk, és így jött létre ez a recept  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...