Csicseriborsós tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1358
kcal
- 17% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2715
kcal
- 17% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
29.9g tészta111 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
1.8g szardella (konzerv)4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
59.8g csicseriborsó226 kcal
-
0 kcal
-
7.2g olívaolaj63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
406
kcal
- 17% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1460.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1352 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1358
kcal
- 17% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.9 g
Zsír
-
Összesen 76.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2921 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 1429 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2704 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
2715
kcal
- 17% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy lábasban vizet forralunk, mikor forr, megsózzuk, megfőzzük a tésztát az utasítás szerint.
- Közben egy serpenyöben felhevítünk 5-6 evőkanál olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, a chiliörleményt, a rozmaringot és a szardellafilét. Ez utóbbit fakanállal szétnyomkodunk. Pár percig pirítjuk
- Kihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a főtt csicseriborsót, egyet rottyantunk rajta, megkeverjük, és kb. a fél adag csicseriborsót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk
- Közben a tészta is megfőtt, ennek a vizéből 1 kis merőkanálnyit a csicseriborsóhoz adunk, elkeverjük.
- Leszürjük a tésztát, összekeverjük és tálaljuk.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16303
- Feltöltés dátuma: 2011. április 05.
Ajánló
Tálaláskor tehetünk rá bazsalikomleveleket, vagy vágott petrezselymet. A csicseriborsót min. 12 órára vízbe áztatjuk, 1 kiskanál szódabikarbónával, majd leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, 1-2 gerezd fokhagymával, és egy ágacska rozmaringgal. Nem sózzuk. Fakanállal keverjük, és fakanállal szedjük le a habot, ami főzés közben keletkezik. Nem szabad, hogy a forrás megszakadjon, ezért ne használjuk fém merőeszközt. Kb.40-60 perc alatt fő puhára
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Nagyon szeretjük a csicseriborsót, és új recepteket böngésztem az interneten. Találtam is többet, ezekből kiemeltem azt ami a kedvenc alapanyagunk, és így jött létre ez a recept