Csicseriborsós avokádó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
112
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
451
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
22.9g csicseriborsó (konzerv)32 kcal
-
36.2g avokádó43 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
3.8g görög joghurt4 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
0.6g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
86
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
112
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 292.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1663 micro
Összesen
451
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csicseriborsót egy villával durvára nyomkodjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk.
- Az avokádót elfelezzük, a magot kiemeljük, a húsát kikanalazzuk, majd egy villával pürésítjük, meglocsoljuk a citromlével.
- A csicseriborsót, a hagymát, a koriandert és a joghurtot az avokádópüréhez adjuk, elkavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5665
- Feltöltés dátuma: 2016. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és finom szendvicskrém mindazoknak, akik az avokádót és a csicseriborsót kedvelik. Akik a koriandert nem szeretik, helyettesíthetik petrezselyemmel.