r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-krémleves Tünditől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
TamásiTündi
Csicseriborsó-krémleves Tünditől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3995 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1507 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 236 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5970 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    3765 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    3358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1618 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23967 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9040 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 1420 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát,a vöröshagymát, a zellertés a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni.
  2. Ízesítjük sóval, paradicsomlével, fűszerköménnyel, cukorral, gyömbérrel, és szerecsendióval.
  3. A főzési idő kb 2 - 2,5 óra lassú tűzön. Addigra a csicseriborsó is megpuhul.
  4. Ha megfőtt, botturmixszal pépesítjük. Kóstolást követően a fent leírt fűszerekkel lehet még ízesíteni, illetve ha szükséges, vízzel felengedni.
  5. Visszatesszük a tűzhelyre, és újra felforraljuk.
  6. Levesgyönggyel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 35591
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
TamásiTündi 4 recept

A csicseriborsót nem áztattam be egy éjszakára, mégis megfőtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...