r
Nosalty Logó

Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Összesen 881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Összesen 1763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    888 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Elkészítés

A csibecombhoz és mártáshoz

  1. A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk).
  2. Forrósítunk egy kis olívaolajat, beletesszük a vajat, a csibecombokat pedig átsütjük.
  3. Utána mehet bele a bors, a kakukkfű. Felöntjük az 1 dl Roséval, 1 dl vízben feloldott leveskockával, végül a babérlevelet beledobjuk, és fedő alatt puhára főzzük a húst.
  4. Mikor a combok elkészültek, kiszedjük őket, és 250 fokon jól megpirítjuk a sütőben, míg a főzőléhez hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük őket (aki szeretné, leszűrheti a főzőlét, nekem a tejszíntől nem lett elég sűrű a mártás, és a sok vaj nem is vegyült el a tejszínnel, ezért kis vízben feloldottam egy jó nagy kanál étkezési keményítőt, majd ezzel sűrítettem végleges állagára).
  5. Tálaláskor a burgonyára helyezzük a csirkecombokat, majd a mártással nyakon öntjük, megszórjuk egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánok! :)

A tepsis krumplihoz

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd felkarikázzuk.
  2. A tepsibe helyezzük a burgonyaszeleteket, és kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk, aztán mehetnek rá a fűszerek.
  3. A végén folyékony margarinnal meglocsoljuk picit a tetejét. Ennek hiányában a vajat rá is kockázhatjuk, vagy felolvasztott formában ráönthetjük.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és 200 fokon, mire a hús megpuhul, a krumpli is elkészül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 547
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 41688
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elgondoltam... nekiláttam, elkészítettem... mind elfogyott...

Hozzávalók

A csibecombhoz és mártáshoz

A tepsis krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...