Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csibecombhoz és mártáshoz
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g félszáraz rosé41 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
38 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tepsis krumplihoz
-
300g burgonya173 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
881
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csibecombhoz és mártáshoz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
100g félszáraz rosé82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
76 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tepsis krumplihoz
-
600g burgonya347 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
1763
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csibecombhoz és mártáshoz
-
31.6g csirkecomb35 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
6.3g félszáraz rosé5 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
12.6g főzőtejszín17 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tepsis krumplihoz
-
37.9g burgonya22 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
111
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 444 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
881
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3319.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 1908 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 888 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 554 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
1763
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A csibecombhoz és mártáshoz
-
2 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
2 ek vaj
-
1 teáskanál olívaolaj
-
1 dl félszáraz rosé
-
1 dl víz
-
bors ízlés szerint
-
2 csipet fokhagymapor
-
1 db leveskocka
-
1 db babérlevél
-
2 dl főzőtejszín
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
-
1 csipet petrezselyem
A tepsis krumplihoz
-
6 közepes db burgonya
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés
A csibecombhoz és mártáshoz
- A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk).
- Forrósítunk egy kis olívaolajat, beletesszük a vajat, a csibecombokat pedig átsütjük.
- Utána mehet bele a bors, a kakukkfű. Felöntjük az 1 dl Roséval, 1 dl vízben feloldott leveskockával, végül a babérlevelet beledobjuk, és fedő alatt puhára főzzük a húst.
- Mikor a combok elkészültek, kiszedjük őket, és 250 fokon jól megpirítjuk a sütőben, míg a főzőléhez hozzáadjuk a tejszínt, és összefőzzük őket (aki szeretné, leszűrheti a főzőlét, nekem a tejszíntől nem lett elég sűrű a mártás, és a sok vaj nem is vegyült el a tejszínnel, ezért kis vízben feloldottam egy jó nagy kanál étkezési keményítőt, majd ezzel sűrítettem végleges állagára).
- Tálaláskor a burgonyára helyezzük a csirkecombokat, majd a mártással nyakon öntjük, megszórjuk egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánok! :)
A tepsis krumplihoz
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd felkarikázzuk.
- A tepsibe helyezzük a burgonyaszeleteket, és kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd jól összeforgatjuk, aztán mehetnek rá a fűszerek.
- A végén folyékony margarinnal meglocsoljuk picit a tetejét. Ennek hiányában a vajat rá is kockázhatjuk, vagy felolvasztott formában ráönthetjük.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, és 200 fokon, mire a hús megpuhul, a krumpli is elkészül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x4
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 547
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 41744
- Feltöltés dátuma: 2013. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elgondoltam... nekiláttam, elkészítettem... mind elfogyott...