r
Nosalty Logó

Cseresznyés álompite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SpicyKate
Cseresznyés álompite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.9 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a porcukorral átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy csipet sót.
  2. A tésztát gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, ha nagyon nem akar összeállni, mehet bele 2-3 evőkanál hideg víz. Ha túlságosan ragadna, egy kis lisztet kell hozzátenni.
  3. A kész masszát, fóliával lefedve, legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Pihentetés után egy keveset elveszünk belőle a rácshoz, ez maradhat még a hűtőben, a többit kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és piteformába helyezzük. Egy sütőpapírból vágott kört helyezünk a közepére, és lesúlyozva, hogy ne emelkedjen meg a közepe, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Krémes töltelékhez

  1. A mandulát kávédarálóval ledaráljuk.
  2. A pudingot, a cukrot és a darált mandulát kikeverjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk a tejből kb. 1 decit.
  3. A maradék tejet felforraljuk, a pudingos keveréket fokozatosan adjuk hozzá, sűrű pudingot főzünk belőle.
  4. A pudingot ráöntjük az elősütött tésztára.

Gyümölcstöltelékhez

  1. A cseresznyét kimagozzuk, és a cukorral óvatosan elkeverjük.
  2. A cukrozott cseresznyét egy szűrőbe tesszük, és kb. fél órán át hagyjuk lecsepegni.
  3. Ha lecsepegett, a cseresznyeszemeket a pudingba nyomkodjuk.
  4. A maradék tésztából rácsot készítünk a pite tetejére, és visszatesszük sülni, még kb. 20 percig.

Habcsókhoz

  1. A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, nyomózsákba töltjük, és pite tetejére apró habcsókokat formázunk belőle.
  2. A csókokkal együtt visszatesszük sülni a sütőbe, de már csak felső sütésre állítjuk, kb. 10 perc alatt megpirulnak a habcsókok.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8168
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SpicyKate 7 recept

Itt a cseresznyeszezon, mindenképp cseresznyés sütit szerettem volna csinálni, ez alakult belőle.

Hozzávalók

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...