r
Nosalty Logó

Cseréptálban sült mézes-mázas karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseréptálban sült mézes-mázas karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Összesen 1247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Összesen 4988 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Összesen 200 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    377.4 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9300 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    539 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    4057 mg
  • Nátrium
    3279 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2517 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 4988 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst hosszában lap formára vágjuk.
  2. A kenyeret vízbe áztatjuk (a belét pár másodpercre, a héját pár percre. Ne áztassuk el) kifacsarjuk, egy mély tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást.
  3. A hagymát apróra vágjuk és zsíron aranysárgára pirítjuk (lehet olajjal is készíteni, de zsírral finomabb).
  4. Hozzáadjuk a kenyérmasszához az apróra vágott gombával együtt.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk (csak annyit, hogy színe legyen.) Jó alaposan összekeverjük.
  6. A húst kiterítjük, megszárogatjuk és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.
  7. Feltekerjük.
  8. Hústűvel megtűzzük, szinte bombabiztosan.
  9. Beletesszük a beáztatott cseréptálba, ha maradt ki töltelék akkor köré rendezzük.
  10. Hideg sütőbe tesszük, majd fedővel lefedve, 2 órán át pároljuk.
  11. Ha puha és a kés könnyen szalad át rajta, akkor fedő nélkül süssük tovább.
  12. A máz hozzávalóit összekeverjük és a hús tetejét azzal kenegetjük. Ha a máz elfogyott, akkor kész van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7122
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok karaj található a mélyhűtőnkben, így abból kreáltam egy jó kis töltött ételt.

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...