Cserépben sült húsvéti kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 2% Zsír
A kalácshoz
-
33g burgonya19 kcal
-
42g tej23 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
4 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
8g mazsola25 kcal
A mázhoz
Összesen
588
kcal
- 7% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 2% Zsír
A kalácshoz
-
200g burgonya116 kcal
-
250g tej140 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A mázhoz
Összesen
3536
kcal
- 7% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 2% Zsír
A kalácshoz
-
14.5g burgonya8 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
36.3g finomliszt132 kcal
-
3.6g mazsola11 kcal
A mázhoz
-
12.7g porcukor49 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
Összesen
256
kcal
- 7% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 323.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.1 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
588
kcal
- 7% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.9 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1942.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 468 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 762.4 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 237 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
3536
kcal
- 7% Fehérje
- 70% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
256
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A kalácshoz
-
2 közepes db burgonya
-
2.5 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 dkg friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
120 g cukor
-
500 g finomliszt
-
50 g mazsola
A mázhoz
-
175 g porcukor
-
2 evőkanál víz
-
1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítés
A kalácshoz
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Leöntünk róla annyi vizet, hogy kb. 1 dl maradjon az edényben, majd ezzel együtt összetörjük.
- A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- A tojássárgáját a cukorral fehéredési verjük. Hozzákeverjük az áttört krumplihoz, beleöntjük a felfuttatott élesztőt is, majd beleszitáljuk a lisztet, és eldolgozzuk. Ezután egy órát langyos helyen kelesztjük.
- Átgyúrjuk a tésztát, és hozzákeverjük az előzőleg beáztatott, majd lecsepegtetett mazsolát.
- Két részre osztjuk, és beletesszük a sütőpapírral bélelt formákba, majd jót tesz neki, ha újabb 30-40 percet kelesztjük, de az se baj, ha megy egyből a sütőbe.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A mázhoz
- A porcukrot elkeverjük a vaníliával és a vízzel, majd a mázat rácsurgatjuk a kalácsokra, és jégcukorral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5896
- Feltöltés dátuma: 2016. március 25.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Dávid
350 recept
A benne lévő burgonyától sokkal tovább friss és puha marad a kalács, a virágcserép pedig csak a ráadás, hagyományos kalácsnak is megsüthetjük.