adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánhoz
-
400g padlizsán95 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g császárszalonna98 kcal
-
5g olajbogyó5 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A dekorációhoz
-
75g virsli202 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g olajbogyó2 kcal
-
100g burgonya58 kcal
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánhoz
-
800g padlizsán190 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
9g olajbogyó10 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A dekorációhoz
-
150g virsli404 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g olajbogyó3 kcal
-
200g burgonya116 kcal
Összesen
1017
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánhoz
-
62.7g padlizsán15 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.9g császárszalonna15 kcal
-
0.7g olajbogyó1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
A dekorációhoz
-
11.8g virsli32 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g olajbogyó0 kcal
-
15.7g burgonya9 kcal
Összesen
80
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1557.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 493.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 65 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3115.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 629 mg
-
Nátrium 1715 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 986.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
1017
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
A padlizsánhoz
-
2 db padlizsán
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg császárszalonna
-
3 db olajbogyó
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 teáskanál olívaolaj
A dekorációhoz
-
2 db szegfűszeg
-
1 db olajbogyó
-
20 dkg burgonya
Elkészítés
A padlizsánhoz
- A padlizsánokat mossuk meg, a száras végét vágjuk le, majd írdaljuk be a padlizsánokat: az egyikbe szeljünk karikákat (DE NE VÁGJUK LE ŐKET TELJESEN), a másikra pedig mély rácsmintás bemetszéseket ejtsünk.
- Ha készen vagyunk, sózzuk be a padlizsánokat, jól dörzsöljük be a sót a résekbe, s hagyjuk legalább 30 percig így állni.
- Míg áll a padlizsán, szeleteljük fel a császárszalonnát kisebb centis darabokra, a vöröshagymát, a fokhagymát, s az olívabogyókat pedig vékony szeletekre.
- Mossuk ki a padlizsánokat alapossan, és a résekbe ügyesen tömjük befelé a a hozzávalókat, egy fogpálcika jó szolgálatot tehet, ha ujjal nehezen megy. (A rácsosan beírdalt padlizsánt pedig úgy változtathatjuk sünivé, hogy levágunk egy picit az aljából, hogy imbolygás nélkül stabilan feküdjön, faragjunk neki helyes orrot egy késsel, 2 szegfűszeggel adhatunk neki szemet és egy fél olívabogyót fogpálcika segítségével tűzzünk a kivágott orrcsúcsra).
- Ha készen vagyunk, helyezzük a padlizsánokat egy alufóliával kibélelt tepsibe, s kevés olívaolajat keverjünk össze a fűszerekkel (oregánó, bazsalikom), és egy kanál segítségével locsoljuk meg vele a padlizsánokat.
- Helyezzünk a padlizsánok mellé 2 szem bemetszett krumplit.
- Az egészet fedjük le fóliával, s rakjuk be sütőbe sülni. Úgy 35-45 perc múlva vegyük le a fóliát, és süssük még 20-30 percet legalább. Akkor jó, ha a padlizsán egy picit összeesett, és a krumpli is megpuhult, a császárszalonna kilógó vége pedig megpirult. Az utolsó 10 percben rakjuk mellé a beírdalt virsliket is.
- Kedvenc öntetünkkel tálaljuk, és még melegen együk meg, jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8300
- Feltöltés dátuma: 2011. május 19.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a padlizsánt :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt egy cseh lakótársam, aki csinált nekem így padlizsánt, én pedig tovább fejlesztettem formailag egy kicsit :). Amikor kérdeztem, hogy mi az étel neve, azt mondta, nincs igazándiból, ők csak sült padlizsánnak hívják... mivel sokat viccelődtünk azon, hogy mindketten megörökítettük egymás nemzetét közmondásokban (Csehek azt mondják, ha valaki értetlenkedik: Magyar vagy Tatár vagy?) így lett az étel neve csehül járt padlizsán. A fent említett alapanyagokon kívül megrakhatjuk bármi mással, amit szemünk-szájunk megkíván, én öntettnek arab hétfűszeres joghurtot szoktam használni, de lehet bármi mással is fogyasztani... Jó étvágyat!