r
Nosalty Logó

Csehül járt padlizsán

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csehül járt padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánhoz

A dekorációhoz

Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánhoz

A dekorációhoz

Összesen 1017 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánhoz

A dekorációhoz

Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    1715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1017 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A dekorációhoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat mossuk meg, a száras végét vágjuk le, majd írdaljuk be a padlizsánokat: az egyikbe szeljünk karikákat (DE NE VÁGJUK LE ŐKET TELJESEN), a másikra pedig mély rácsmintás bemetszéseket ejtsünk.
  2. Ha készen vagyunk, sózzuk be a padlizsánokat, jól dörzsöljük be a sót a résekbe, s hagyjuk legalább 30 percig így állni.
  3. Míg áll a padlizsán, szeleteljük fel a császárszalonnát kisebb centis darabokra, a vöröshagymát, a fokhagymát, s az olívabogyókat pedig vékony szeletekre.
  4. Mossuk ki a padlizsánokat alapossan, és a résekbe ügyesen tömjük befelé a a hozzávalókat, egy fogpálcika jó szolgálatot tehet, ha ujjal nehezen megy. (A rácsosan beírdalt padlizsánt pedig úgy változtathatjuk sünivé, hogy levágunk egy picit az aljából, hogy imbolygás nélkül stabilan feküdjön, faragjunk neki helyes orrot egy késsel, 2 szegfűszeggel adhatunk neki szemet és egy fél olívabogyót fogpálcika segítségével tűzzünk a kivágott orrcsúcsra).
  5. Ha készen vagyunk, helyezzük a padlizsánokat egy alufóliával kibélelt tepsibe, s kevés olívaolajat keverjünk össze a fűszerekkel (oregánó, bazsalikom), és egy kanál segítségével locsoljuk meg vele a padlizsánokat.
  6. Helyezzünk a padlizsánok mellé 2 szem bemetszett krumplit.
  7. Az egészet fedjük le fóliával, s rakjuk be sütőbe sülni. Úgy 35-45 perc múlva vegyük le a fóliát, és süssük még 20-30 percet legalább. Akkor jó, ha a padlizsán egy picit összeesett, és a krumpli is megpuhult, a császárszalonna kilógó vége pedig megpirult. Az utolsó 10 percben rakjuk mellé a beírdalt virsliket is.
  8. Kedvenc öntetünkkel tálaljuk, és még melegen együk meg, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8302
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a padlizsánt :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy cseh lakótársam, aki csinált nekem így padlizsánt, én pedig tovább fejlesztettem formailag egy kicsit :). Amikor kérdeztem, hogy mi az étel neve, azt mondta, nincs igazándiból, ők csak sült padlizsánnak hívják... mivel sokat viccelődtünk azon, hogy mindketten megörökítettük egymás nemzetét közmondásokban (Csehek azt mondják, ha valaki értetlenkedik: Magyar vagy Tatár vagy?) így lett az étel neve csehül járt padlizsán. A fent említett alapanyagokon kívül megrakhatjuk bármi mással, amit szemünk-szájunk megkíván, én öntettnek arab hétfűszeres joghurtot szoktam használni, de lehet bármi mással is fogyasztani... Jó étvágyat!

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A dekorációhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...