r
Nosalty Logó

Cseh krémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
esztersilver
Cseh krémes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

729
Kalória
12g
Fehérje
68.9g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
41g
Víz
229.9g
Koleszterin
2g
Rost
53.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    374.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.9 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    327.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjéket, a porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a a darált dióval elkevert zsemlemorzsát. A habos krémet ráöntjük a nápolyira. Kb. 20 percig sütjük.

A krémhez

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből, a tojássárgákból, a pudingporból, a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Hideg vízbe állítva az edényt kihűtjük, majd a cukros vajjal összekeverjük.
  2. Rásimítjuk a megsült alapra a krémet, és díszítjük. Hűvös helyre tegyük, hogy szépen szelhető legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kisfiam keresztelőjére kerestem valamilyen sütit, és az interneten találtam rá erre. Nagyon finom és hamar elkészül, amíg a kisfiam aludt, meg is lett, és a mosogatással is végeztem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!