r
Nosalty Logó

Cseh knédli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Cseh knédli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7377.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    4013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1162 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 4824 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés meleg tejbe cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott, adjuk hozzá a többi anyagot, és alaposan dolgozzuk ki.
  2. Kelesztjük kb. 30 percig.
  3. A kiflit vágjuk apróra, pirítsuk meg olajon.
  4. Lisztezett deszkára öntjük, beledolgozzuk a pirított kiflit, és 3 részre osztjuk. Megformázzuk, és gőz fölött megfőzzük.
  5. Kenjük be olajjal mikor kivesszük, hogy finom puha maradjon.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 52461
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Ajánló

Ha valakinek nincs knédlipárolója, megfelel ritkább konyharuha, amit egy nagyobb edényre kötünk, lefedjük fedővel, felforraljuk alatta a vizet, és belehelyezzük egyenként a knédlinket. Én még emlékszem, hogy az édesanyámnak jó ideig nem volt, mert nem lehetett akkor még kapni, bizony így főzte. Ez a recept szintén tőle van, családi receptünk. Én keverem  a lisztet-70 dkg daraliszt és 30 dkg rétesliszt - nekem így hasonlít az édesanyáméra. A  meleg knédlit cérnával szokta felszeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Nálunk lehet kapni az üzletben készen, de én inkább elkészítem itthon. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek, megéri vele dolgozni! Ez nagyobb adag, ha valakinek sok, akkor készítse feléből. Az édesapám Csehországban dolgozott, még az 50-es években, ott evett ilyen knédlit, és mikor hazajött szerette volna, ha édesanyám ilyet készítene. Azóta a vadashoz csakis ezt a knédlit készítjük. A férjem kedvence közé tartozik, csakis olyat kellett készítenem, amilyet az én kis mamim főzött. A meleg knédlit nehéz késsel elvágni, anyukám mindig cérnával szeletelte fel. Gőzgombócnak is megfelel ez a tészta, csak pirított kifli nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...