r
Nosalty Logó

Csavart fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csavart fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Összesen 303 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 3626 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Elkészítés

A fánk tésztájához

  1. A friss élesztőt egy kis langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket a robotgép táljába öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, elkezdjük összedolgozni lassan a tésztát, közben hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a mézet, a narancshéjat, és a végén kockánként a puha vajat.
  3. A gombócba gyúrt tésztát kilisztezett tálban legalább fél órát, de inkább egy órát konyharuhával letakarva pihenni hagyjuk meleg helyen, akár a konyhapulton, ne nyissuk rá az ajtót, ablakot, meg ne "fázzon".
  4. Ezalatt kétszeresére kel a tészta, ekkor kivesszük a tálból, nagyon enyhén lisztezett felületen cipóba gyúrjuk.
  5. Nagyobb gesztenyényi darabokat vágunk a tésztából, ezeket (páros számú) golyókba gyúrjuk.
  6. Két-két golyót hosszú hengerbe görgetünk-nyújtunk, majd ezeket egyik végükön összecsípjük és összetekerjük őket. Ha lógatva csináljuk, akkor az egyik szárat belendítjük a másik körül és a végén összeragasztjuk a másik oldal két végével külön-külön, hogy megőrizzük végig a csavart formát.
  7. Ezeket a csavart tésztákat egymás mellé helyezzük egy-egy kiterített sütőpapírra, és letakarva hagyjuk további fél órát kelni.
  8. Az olajat felforrósítjuk.
  9. A sütőpapírt a fánkok alatt négyzetesen felvágjuk, hogy ezzel egyenként fejjel lefelé a forró olajba tehessük őket, majd mindkét felükön pár perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Egyszerre csak egy-két fánk kerüljön az oljaba, mert meg fog pufisodni, szüksége lesz a helyre!
  10. Az olajból kiemelve, konyhai papírtörlőre vagy rácsra tesszük a kész fánkokat pár percre, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.

A fánk tálalásához

  1. Egy nagy tálba szórjunk finomszemcsés kristálycukrot, és ebbe hempergessük a fánkokat, majd mehetnek a kínálótálra. Langyosan szuper az első kóstolás, aztán hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1526
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 21.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Nem csak a báli szezonban esik jól a fánk, süssünk húsvétkor is egy nagy adaggal. Legyen szép, csavart, ez csinosan mutat a színes tojások mellett.

Hozzávalók

A fánk tésztájához

A fánk tálalásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...