Csavart fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fánk tésztájához
-
12g tej7 kcal
-
1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g burgonya6 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g méz3 kcal
A fánk tálalásához
-
4g cukor15 kcal
Összesen
364
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fánk tésztájához
-
120g tej67 kcal
-
7 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
4g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g méz30 kcal
A fánk tálalásához
-
40g cukor155 kcal
Összesen
3626
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fánk tésztájához
-
10g tej6 kcal
-
0.6g friss élesztő1 kcal
-
4.2g cukor16 kcal
-
33.3g finomliszt121 kcal
-
16.6g finomliszt61 kcal
-
8.3g burgonya5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
13.7g tojás17 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.8g méz3 kcal
A fánk tálalásához
-
3.3g cukor13 kcal
Összesen
303
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
364
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.9 g
Zsír
-
Összesen 103.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3676.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1027 mg
-
Nátrium 1848 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 577.9 g
-
Cukor 106 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
3626
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A fánk tésztájához
-
7 g friss élesztő
-
50 g cukor
-
400 g finomliszt
-
100 g burgonya
-
1 kk só
-
3 db tojás
-
100 g vaj
-
1 narancsból nyert narancshéj
A fánk tálalásához
Elkészítés
A fánk tésztájához
- A friss élesztőt egy kis langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
- A liszteket a robotgép táljába öntjük, hozzáadjuk az áttört főtt krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, elkezdjük összedolgozni lassan a tésztát, közben hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a mézet, a narancshéjat, és a végén kockánként a puha vajat.
- A gombócba gyúrt tésztát kilisztezett tálban legalább fél órát, de inkább egy órát konyharuhával letakarva pihenni hagyjuk meleg helyen, akár a konyhapulton, ne nyissuk rá az ajtót, ablakot, meg ne "fázzon".
- Ezalatt kétszeresére kel a tészta, ekkor kivesszük a tálból, nagyon enyhén lisztezett felületen cipóba gyúrjuk.
- Nagyobb gesztenyényi darabokat vágunk a tésztából, ezeket (páros számú) golyókba gyúrjuk.
- Két-két golyót hosszú hengerbe görgetünk-nyújtunk, majd ezeket egyik végükön összecsípjük és összetekerjük őket. Ha lógatva csináljuk, akkor az egyik szárat belendítjük a másik körül és a végén összeragasztjuk a másik oldal két végével külön-külön, hogy megőrizzük végig a csavart formát.
- Ezeket a csavart tésztákat egymás mellé helyezzük egy-egy kiterített sütőpapírra, és letakarva hagyjuk további fél órát kelni.
- Az olajat felforrósítjuk.
- A sütőpapírt a fánkok alatt négyzetesen felvágjuk, hogy ezzel egyenként fejjel lefelé a forró olajba tehessük őket, majd mindkét felükön pár perc alatt aranybarnára sütjük a fánkokat. Egyszerre csak egy-két fánk kerüljön az oljaba, mert meg fog pufisodni, szüksége lesz a helyre!
- Az olajból kiemelve, konyhai papírtörlőre vagy rácsra tesszük a kész fánkokat pár percre, hogy a felesleges olajat leszárítsuk róluk.
A fánk tálalásához
- Egy nagy tálba szórjunk finomszemcsés kristálycukrot, és ebbe hempergessük a fánkokat, majd mehetnek a kínálótálra. Langyosan szuper az első kóstolás, aztán hidegen is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1526
- Feltöltés dátuma: 2024. március 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Nem csak a báli szezonban esik jól a fánk, süssünk húsvétkor is egy nagy adaggal. Legyen szép, csavart, ez csinosan mutat a színes tojások mellett.