r
Nosalty Logó

Császármorzsa sósan zabpehelyből

NS
Császármorzsa sósan zabpehelyből
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A morzsához

A tetejére

643
Kalória
27.2g
Fehérje
30.7g
Szénhidrát
43.9g
Zsír
90.2g
Víz
85.1g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A morzsához

A tetejére

Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A morzsához

A tetejére

Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A morzsához

A tetejére

Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A morzsához

  1. A zabpelyhet, tejet, tojásfehérjét és a fűszerepet összedolgozzuk. (Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Aki szeretné, le is turmixolhatja, én nem tettem. A tejet folyamatosan adagoljuk hozzá, hogy lássuk, mennyi kell!) Picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát.
  2. Serpenyőben hevítünk 1-2 ek olajat, majd beleöntjük a masszát, elegyengetjük fakanállal.
  3. Mikor már az alja összeállt, elkezdjük feldarabolni a tésztát két fakanállal úgy, mint a császármorzsát. Forgatjuk, pirítjuk minden oldalon.
  4. Ha jól csináltuk, belül puha, kívül ropogós morzsát kapunk. Melegen tálaljuk: még forrón szórjuk meg reszelt sajttal, kanalazzunk rá tejfölt, és pici pirospaprikával díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nos, államvizsga... Igen-igen, köszönöm az együttérzést. Az embernek ilyenkor gyorsan szénhidrátra van szüksége, különben elalszik a tételek fölött... Régóta foglalkoztatott már a császármorzsa gondolata, de mivel nem vagyok édesszájú, így aztán mindig elhagytam... Bezzeg, mikor tanulni kell, hirtelen minden mást csinálna az ember. :) Mint mondtam: gyors ebédre volt csak időm. Lisztet nem használok, csak nagyon ritkán, akkor is csak teljes kiőrlésűt - most nem volt otthon. A zabpehely adott volt, gondoltam, miért ne? És akkor csináljuk sósan, ha már változtatunk. Gerzsó receptjéből indultam ki, ezúton is köszönöm az ötletet! :)

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...