r
Nosalty Logó

Császármorzsa sósan zabpehelyből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa sósan zabpehelyből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A morzsához

A tetejére

Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A morzsához

A tetejére

Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A morzsához

A tetejére

Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 643 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A morzsához

A tetejére

Elkészítés

A morzsához

  1. A zabpelyhet, tejet, tojásfehérjét és a fűszerepet összedolgozzuk. (Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Aki szeretné, le is turmixolhatja, én nem tettem. A tejet folyamatosan adagoljuk hozzá, hogy lássuk, mennyi kell!) Picit állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát.
  2. Serpenyőben hevítünk 1-2 ek olajat, majd beleöntjük a masszát, elegyengetjük fakanállal.
  3. Mikor már az alja összeállt, elkezdjük feldarabolni a tésztát két fakanállal úgy, mint a császármorzsát. Forgatjuk, pirítjuk minden oldalon.
  4. Ha jól csináltuk, belül puha, kívül ropogós morzsát kapunk. Melegen tálaljuk: még forrón szórjuk meg reszelt sajttal, kanalazzunk rá tejfölt, és pici pirospaprikával díszítsük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4049
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Ajánló

Miután megettem, akkor jutott eszembe, hogy lehetett volna alá pirítani egy kis bacont... Majd legközelebb. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nos, államvizsga... Igen-igen, köszönöm az együttérzést. Az embernek ilyenkor gyorsan szénhidrátra van szüksége, különben elalszik a tételek fölött... Régóta foglalkoztatott már a császármorzsa gondolata, de mivel nem vagyok édesszájú, így aztán mindig elhagytam... Bezzeg, mikor tanulni kell, hirtelen minden mást csinálna az ember. :) Mint mondtam: gyors ebédre volt csak időm. Lisztet nem használok, csak nagyon ritkán, akkor is csak teljes kiőrlésűt - most nem volt otthon. A zabpehely adott volt, gondoltam, miért ne? És akkor csináljuk sósan, ha már változtatunk. Gerzsó receptjéből indultam ki, ezúton is köszönöm az ötletet! :)

Hozzávalók

A morzsához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...