r
Nosalty Logó

Család kedvenc almás lepénye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vera82
Család kedvenc almás lepénye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összeállítás

802
Kalória
12.3g
Fehérje
112.1g
Szénhidrátok
35.6g
Zsír
322.8g
Víz
102.2g
Koleszterin
10.5g
Rost
42.1g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összeállítás

Összesen 802 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összeállítás

Összesen 3207 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összeállítás

Összesen 147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 802 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1522.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1291.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 3207 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. 1 dl langyos tejben elkeverünk fél teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd kézzel a puha margarinnal "elmorzsoljuk". Középen fészket készítünk, ahova beleütjük a tojást, rászórjuk a sót, cukrot, tejfölt és végül a felfuttatott élesztőt (a tejet nem öntjük hozzá, csak leszedjük kanállal az élesztőt).
  3. Alaposan átgyúrjuk. Puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Ha túl lágy lett, kevés liszttel gyúrjuk át.
  4. Végül 2 részre osztjuk, és letakarva pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék elkészítése

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd kóstolás után cukrozhatjuk még, ha nem elég édes.

Összeállítás

  1. A tepsit kivajazzuk, lisztezzük. Az egyik rész tésztát vékonyan kinyújtjuk lisztezett sodrófával a tepsi méretére. Belisztezzük a tészta tetejét, feltekerjük a sodrófára, majd szépen a tepsibe "csavarjuk". Eligazgatjuk a tésztát.
  2. A reszelt almából kinyomkodjuk a levet, majd a tésztán egyenletesen elhelyezzük. Végül a másik tésztát is kinyújtjuk, és betakarjuk vele az almát.
  3. A tetejét villával megszurkáljuk, és tojássárgájával lekenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. Ha elkészült, a tetejére porcukrot hintünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x28x6

Gyermekkorom nagy kedvence ez a sütemény. Azóta is hiába próbálok ki újabb recepteket, végül mindig ehhez térek vissza. Egy baja van, nem lehet abbahagyni az evését, és még aznap elfogy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!