r
Nosalty Logó

Csáky rostélyos

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Csáky rostélyos
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1104
Kalória
44.7g
Fehérje
24.2g
Szénhidrátok
90.4g
Zsír
284.2g
Víz
375.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
5.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 1104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    361.6 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 4411 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. A rostélyosokat egyenletes vastagságúra szeleteljük, mindkét oldalát megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk. A szalonnát kivesszük, félretesszük, A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, egy kicsit pirítjuk vele, majd beletesszük a kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Ezzel is pirítjuk, ezután hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, és állandó keverés mellett készre sütjük a lecsót. (télen kész lecsót használhatunk).
  3. Ezután ráöntjük az elhabart tojásokat, és addig sütjük, amíg besűrűsödik.
  4. A rostélyosokra a tölteléket( tojásoslecsót) egyenletesen elosztjuk, elkenjük, feltekerjük őket. és vékony zsineggel átkötözzük. A felgöngyölt, töltött, rostélyosokat 2 ek felhevített zsírban (minden oldalukat) elősütjük, átszedjük egy megfelelő nagyságú lábosba és lefedjük. Majd a zsírban apróra vágott hagymát sütünk, ebbe vágjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beledarabolunk 1 db. paprikát,1 db. paradicsomot, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölengedjük, majd ráöntjük a rostélyosokra. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk, ha szükséges sózzuk. Amikor már majdnem megfőtt, a rostélyosokat kivesszük a levéből, a zsineget lefejtjük róluk.
  5. A levet tejfölös habarással besűrítjük, a rostélyosokat visszatesszük a mártásba, és 5-10 perc alatt összefőzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Csáky Sándornak, a magyar konyhaművészet nagy ikonjának életét, munkásságát nem kívánom méltatni, azt már megtették sokan. A tanítványai által, a tiszteletére készített ételt én is megpróbáltam. Sikerült, azóta a család kedvence!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!