Croissant ketchup-os virslivel töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1643
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
6570
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4426.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 580 mg
-
Nátrium 3069 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 221.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 659 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 700 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 12062 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
1643
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.4 g
Zsír
-
Összesen 337.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17706.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 408 mg
-
Kálcium 2135 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 2322 mg
-
Nátrium 12274 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 722.3 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 886.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2637 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 2405 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2802 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 48248 micro
-
Lut-zea 1266 micro
Összesen
6570
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2047 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk.
- A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojásokkal.
- Alaposan kidolgozzuk, majd 8 cipóra osztjuk.
- Mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra rakjuk úgy, hogy előbb fagyos margarint reszelünk a lepényekre. A 8. lepénnyel befedjük, majd kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra. Az így kapott lepényt 32 cikkre vágjuk.
- A cikkeket megkenjük ketchuppal. A virslit picivel kisebb darabokra vágjuk, mint a cikkek legnagyobb szélessége.
- Ráhelyezzük erre a végére, majd feltekerjük őket, vigyázva arra, hogy ne csússzunk el a sodrással.
- A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal.
- Szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 11799
- Feltöltés dátuma: 2013. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
"Inom"
70 recept
Két nagy kedvencem van, az egyik egy erdélyi, pontosabban gyergyócsomafalvai hölgy, a másik pedig egy vajdasági, szabadkai hölgy. Nagyon tudnak, s nagyon sokat tanultam tőlük, illetve sok mindent kipróbáltam már a palettájukról. Ezt a receptet Ilonkánál láttam, kipróbáltam, s megosztom veletek.