r
Nosalty Logó

Croissant ketchup-os virslivel töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
"Inom"
Croissant ketchup-os virslivel töltve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1643
Kalória
40.8g
Fehérje
180.6g
Szénhidrátok
84.4g
Zsír
221.7g
Víz
154.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
26.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4426.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.4 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17706.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2135 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2322 mg
  • Nátrium
    12274 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.3 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2637 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2802 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6570 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2047 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel összekeverjük és felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd összedolgozzuk az élesztővel, a többi tejjel, joghurttal és a felvert tojásokkal.
  3. Alaposan kidolgozzuk, majd 8 cipóra osztjuk.
  4. Mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra rakjuk úgy, hogy előbb fagyos margarint reszelünk a lepényekre. A 8. lepénnyel befedjük, majd kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra. Az így kapott lepényt 32 cikkre vágjuk.
  5. A cikkeket megkenjük ketchuppal. A virslit picivel kisebb darabokra vágjuk, mint a cikkek legnagyobb szélessége.
  6. Ráhelyezzük erre a végére, majd feltekerjük őket, vigyázva arra, hogy ne csússzunk el a sodrással.
  7. A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal.
  8. Szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Két nagy kedvencem van, az egyik egy erdélyi, pontosabban gyergyócsomafalvai hölgy, a másik pedig egy vajdasági, szabadkai hölgy. Nagyon tudnak, s nagyon sokat tanultam tőlük, illetve sok mindent kipróbáltam már a palettájukról. Ezt a receptet Ilonkánál láttam, kipróbáltam, s megosztom veletek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!