Créme brulée fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fánkhoz
-
29g tej16 kcal
-
2 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliakrémhez
-
13g cukor48 kcal
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0 kcal
A karamelltetőhöz
Összesen
587
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fánkhoz
-
230g tej129 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliakrémhez
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
0 kcal
A karamelltetőhöz
Összesen
4701
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
A fánkhoz
-
11.9g tej7 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
26g finomliszt95 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliakrémhez
-
5.2g cukor20 kcal
-
2.3g étkezési keményítő9 kcal
-
26g tej15 kcal
-
4.2g tojássárgája13 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
A karamelltetőhöz
Összesen
245
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
587
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.6 g
Zsír
-
Összesen 102.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1639 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3131.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 829.5 g
-
Cukor 401 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 216 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 916 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 1216 mg
-
Retinol - A vitamin: 895 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1622 micro
Összesen
4701
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A fánkhoz
-
230 ml tej
-
15 g friss élesztő
-
70 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
4 ek vaj
-
500 g finomliszt
-
1 csipet só
A vaníliakrémhez
-
100 g cukor
-
3 ek étkezési keményítő
-
500 ml tej
-
4 db tojássárgája
-
1 teáskanál vanília kivonat
A karamelltetőhöz
Elkészítés
A fánkhoz
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beletesszük a vajat, tojássárgáját, vaníliaaromát és a tejes-élesztős keveréket. Ezekből ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk.
- A tésztát duplájára kelesztjük egy meleg helyen, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és a fánkokat további 30 percig kelesztjük letakarva. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, majd rácsra tesszük, és kihűtjük.
A vaníliakrémhez
- A sárgájákat kikeverjük a keményítővel és cukorral. A tejet elkeverjük a vaníliával, majd elkezdjük közepes lángon melegíteni egy lábasban.
- Ha már meleg a tej, de még nem forró, fokozatosan és óvatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és így temperáljuk azt. Visszaöntjük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon sűrű krémet főzünk. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön), és teljesen kihűtjük.
- A kihűlt krémet habzsákba töltjük. A kisült fánkokba egy lyukat nyomunk pálcikával, majd ezen keresztül megtöltjük őket a krémmel.
A karamelltetőhöz
- A cukrot és vizet egy lábasba tesszük, majd elkezdjük forralni, és aranybarna karamellt főzünk. Még melegen (mielőtt megköt) a fánkok tetejére öntjük/kanalazzuk a mázat. Akár meg is márthatjuk őket benne, így egyenletesebb bevonatot kapunk. Várjunk, amíg megkeményedik a karamell, és tálaljuk a fánkokat.
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1580
- Feltöltés dátuma: 2023. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Minden, amit a klasszikus francia édességben, a créme brulée-ben szeretünk, az beköltözött a hagyományos farsangi fánkba. Az aranybarnára sült kelt tésztát főzött vaníliakrémmel töltjük, majd kopogós-ropogós karamellréteggel vonjuk be a tetejét. Ezzel aztán tényleg állhat a farsangi bál!