r
Nosalty Logó

Créme brulée fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Créme brulée fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Összesen 4701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Összesen 245 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 587 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.5 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    1216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 4701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beletesszük a vajat, tojássárgáját, vaníliaaromát és a tejes-élesztős keveréket. Ezekből ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk.
  2. A tésztát duplájára kelesztjük egy meleg helyen, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és a fánkokat további 30 percig kelesztjük letakarva. Forró olajban aranybarnára sütjük őket, majd rácsra tesszük, és kihűtjük.

A vaníliakrémhez

  1. A sárgájákat kikeverjük a keményítővel és cukorral. A tejet elkeverjük a vaníliával, majd elkezdjük közepes lángon melegíteni egy lábasban.
  2. Ha már meleg a tej, de még nem forró, fokozatosan és óvatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és így temperáljuk azt. Visszaöntjük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon sűrű krémet főzünk. Egy tálba öntjük, a felszínére frissentartó fóliát nyomunk (hogy ne bőrösödjön), és teljesen kihűtjük.
  3. A kihűlt krémet habzsákba töltjük. A kisült fánkokba egy lyukat nyomunk pálcikával, majd ezen keresztül megtöltjük őket a krémmel.

A karamelltetőhöz

  1. A cukrot és vizet egy lábasba tesszük, majd elkezdjük forralni, és aranybarna karamellt főzünk. Még melegen (mielőtt megköt) a fánkok tetejére öntjük/kanalazzuk a mázat. Akár meg is márthatjuk őket benne, így egyenletesebb bevonatot kapunk. Várjunk, amíg megkeményedik a karamell, és tálaljuk a fánkokat.
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1565
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Créme brulée fánk
Lakos Benedek 373 recept

Minden, amit a klasszikus francia édességben, a créme brulée-ben szeretünk, az beköltözött a hagyományos farsangi fánkba. Az aranybarnára sült kelt tésztát főzött vaníliakrémmel töltjük, majd kopogós-ropogós karamellréteggel vonjuk be a tetejét. Ezzel aztán tényleg állhat a farsangi bál!

Hozzávalók

A fánkhoz

A vaníliakrémhez

A karamelltetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...