r
Nosalty Logó

Cornbread, az amerikai kukoricakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Cornbread, az amerikai kukoricakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1908 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5355.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    3632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3556 micro
Összesen 1908 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 230 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Elkészítjük a házi írót: a tejhez hozzáöntjük a citromlét, elkeverjük, majd félretesszük pihenni. A citromban lévő sav 10-20 perc alatt “túróssá” teszi a tej felszínét, és ezzel gyakorlatilag kész is a házi író. Egyébként ma már szinte minden szupermarketben kapni írót, így készen is beszerezhetjük.
  2. Egy kisebb tepsibe beleöntjük az olajat, és utánadobjuk a vajdarabkánkat is. Forró sütőben pár perc alatt felhevítjük, majd a sütőt lekapcsolva, amennyire lehet, melegen tartjuk. Az nem baj, ha picit bebarnul a vaj, sőt, szuper íze lesz, viszont figyeljünk rá, nehogy odaégjen!
  3. Egy nagyobb keverőtálba öntjük a kukoricadarát, a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sót. Alaposan elkeverjük.
  4. Jöhet bele a két tojás és az író, majd az egészet csomómentesre keverjük. Végül óvatosan hozzáöntjük a forró zsiradékunkat, és azt is jól belekeverjük a tésztába. A jóval melegebb zsiradék a hidegebb tésztába érve felhabzik, de ez teljesen normális - viszont pont ezért fontos, hogy a felhevített zsiradékot picit hagyjuk hűlni előtte.
  5. A csomómentes tésztát eztán visszaöntjük a zsiradékos tepsibe, és 220 fokos sütőbe tesszük egy negyed órára.
  6. Kockákra vágjuk, és vajjal megkenve fogyasztjuk. Reggelinek vagy köret gyanánt egyaránt szuper választás.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 12557
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cornbread, az amerikai kukoricakenyér
Rosanics Petra 351 recept

Az amerikai dél talán legnépszerűbb étele a cornbread: a nálunk is kedvelt kukoricakenyerektől eltérően a tengeren túlon kukoricadarából készül, tepsiben sütik, és sütőporral vagy szódabikarbónával teszik könnyeddé és légiessé. A kukoricakenyér hagyománya az őslakos indiánoktól ered, a polgárháború során pedig nagy népszerűségre tett szert, mert nem csak egyszerű, de tápláló és finom is. Még melegen, egy kevés vajjal megkenve a legjobb!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...